minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Delitev ur v prestižne razrede

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4835

• luni
  • luni avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
This bubble chart could be of interest...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od luni.

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4840

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
luni napisal(a):

This bubble chart could be of interest...

Zanimivo. Vir?

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4862

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
kaj ko bi raje naredili lestvico dobrih nakupov? recimo..do 500eur, od 500-1000eur., od 1000-1500, od 1500-3000eur. kar je več, je pa že velika redkost. mogoče še od 3000-4000eur..

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4863

• svizec
  • svizec avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 2
sokol napisal(a):

kaj ko bi raje naredili lestvico dobrih nakupov? recimo..do 500eur, od 500-1000eur., od 1000-1500, od 1500-3000eur. kar je več, je pa že velika redkost. mogoče še od 3000-4000eur..

taka lestvica bi tudi mene zanimala :)

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4864

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
svizec napisal(a):

sokol napisal(a):

taka lestvica bi tudi mene zanimala :)

Lahko samo ne v tej temi.Je offtopic, odprite novo.

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4868

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Jaz mislim da je predlog Sokola kar on - topic. Umestitev ur v cenovne razrede je bolj smiselna, kot delitev ur v 5 razredov, veliko preveč razredov. Pri tem nastanejo takšni lapsusi, da je Zenith uvrščen v srednji razred, Rolex pa v "alta orologeria". To je tisti Rolex, ki je kar nekaj let imel v svoji Daytoni Zenitov mehanizem El Primero, ker svojega pač ni imel. Mislim, da edini v top razredu, ki je svoj kronografski mehanizem dobil "že" v 3. tisočletju. Pa sem mislil, da tradicija v urarski industriji nekaj velja.
Res ga je Rolex nekoliko spremenil, tako kot so vsi drugi tudi spreminjali kupljene mehanizme.
Kot zanimivost - pri zbirateljih je še zmeraj bolj zaželena Daytona z Zenithovim meh. kakor s sedanjim rolex mehanizmom.

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4870

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
@levjul...pod tole se podpišem.

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4872

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
Levjul napisal(a):

Jaz mislim da je predlog Sokola kar on - topic. Umestitev ur v cenovne razrede je bolj smiselna, kot delitev ur v 5 razredov, veliko preveč razredov. Pri tem nastanejo takšni lapsusi, da je Zenith uvrščen v srednji razred, Rolex pa v "alta orologeria". To je tisti Rolex, ki je kar nekaj let imel v svoji Daytoni Zenitov mehanizem El Primero, ker svojega pač ni imel. Mislim, da edini v top razredu, ki je svoj kronografski mehanizem dobil "že" v 3. tisočletju. Pa sem mislil, da tradicija v urarski industriji nekaj velja.
Res ga je Rolex nekoliko spremenil, tako kot so vsi drugi tudi spreminjali kupljene mehanizme.
Kot zanimivost - pri zbirateljih je še zmeraj bolj zaželena Daytona z Zenithovim meh. kakor s sedanjim rolex mehanizmom.

Res je!Pri Rolexu je bil isti mehanizem predelan in na žalost ne tako kvaliteten kot pri Zenithu.El Primero se vrti na 36000,pri Rolexu so ga 'umerili' na 28800.
Nekoč sem imel na izposoljo Daytono z mehanizmom Zenith.Čez noč ko sem jo odložil na nočno omarico,se je ura do jutra ustavila...To so bili prvi primerki,ne vem če so napako kasneje popravili....

Lestvica dobrih nakupov pa +1 :)

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4874

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Tudi mene bi zanimala lestvica dobrih nakupov. A tudi tu je vprašanje kaj bomo rangirali. Nove ure, rabljene ure? Tržne cene ali kaj se vam zdi dober nakup in koliko se pogajat? Ker je spet tu prisotna subjektiva. Enemu se zdi dober nakup Certina za 200 EUR, drugemu Patek za 200.000 EUR. Potem smo pa spet nazaj na lestvici, ki ji nasprotujete.

Bi me pa zanimalo recimo, kaj strokovnjaki, ki imate izkušnje s preprodajo ur, menite, da je dober nakup. Kje boš najmanj izgubil in za kakšen denar moraš kupiti uro, da je ne boš drastično ceneje prodal? @Sokol je enkrat podobno napisal za Rolex Submariner. Tukaj pa so verjetno kar razlike med recimo Rolexom in Paneraiem, kjer vidim, da tudi rabljene zelo lepo držijo ceno in recimo Breitlingom, B&M, itd., kjer so cene za rabljene nižje.

Se mi pa vseeno zdi, da si tovrstna tema, ki bo, če jo boste razvili, res imela dodano vrednost za vse nas, nepoučene uporabnike foruma, zasluži ločeno mesto.

Last Edit: od blazb.

Odg:Delitev ur v prestižne razrede pred 13 let 6 mesecev #4876

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
jutri se bom potrudil in sestavil najboljše nakupe v vsakem razredu. šlo bo striktno za nove ure. da ne bo pomote, lestvica bo odraz mojega osebnega prepričanja. v vsak cenovni razred bom predlagal 7 zapestnih ur. in vse ure bodo mehanske.

minutka.si minutka.si minutka.si