minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Raymond Weil

Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1259

• gasper
  • gasper avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Ko sem hodil v Ljubljano še z avtobusom se spomnim še reklam za njihov model Parsifal. Sedaj pa sem presenečeno ugotovil,da znamka nima zastopstva za Slovenijo, kar je škoda(@igor,kaj praviš??).
Raymond Weil je sicer mlada (35let), a zelo zanimiva znamka, saj je popolnoma v družinski lasti.V posel sta vpeljana tudi že Raymond Weil-ova vnuka. Pri brskanju po njihovi kolekciji pa mi je najbolj v oči padla linija Maestro (ustanovitelj je velik ljubitelj klasične glasbe). Še posebej pa mi je všeč njihov decembra predstavljen'Maestro Phase de Lune', ki se pohvali z inovativno rešitvijo nastavljanja luninih faz in datuma z decentno postavljenima gumboma integrirana v ohišju oz. luneti. Posebno lepo je okrašena tudi številčnica (Guilloche), kazalci pa so bolj tipa Breguet.
Tu je proizvajalčeva povezava za prikaz in delovanje te 'šik 'urce:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od maurice.

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1261

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Lepa. Še posebej, ker ima lunine mene (in to na neklasičnem mestu na številčnici). Res, nastavljanje luninih men in datuma je kul. Jomashop prodaja ta model za 1568 dolarjev (približno 1218 dolarjev), retail price bi naj bila 2450 $. Seveda s carino in stroški pošiljanja to nanese čez 1500 evrov.

Lepa pa je tudi ta (Raymond Weil Don Giovanni Cosi Grande, na Chrono24.com se dobi za takisto 1500 evrov).

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1262

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Vsekakor je Raymond Weil blagovna znamka, ob kateri se mnogim urarskim sladokuscem pocedijo sline. Meni osebno zelo všečna, tako po dizajnu, kot tudi po ceni, zato jo iz tega naslova uvrščam nekje ob bok manufakturi Frederique Constant. Skratka, odlična kakovost po zelo razumnih cenah.
Kar pa se samega zastopstva tiče je zadeva malce bolj komplicirana, saj slovenci ne slovimo ravno po urarski kulturi, o čemer pa je bilo na tem forumu napisanih že ogromno besed. Trenutno je trend; večja je, boljša je, če je poceni je skoraj najboljša, če pa je napol zastonj je pa oh in sploh :unsure:
Me pa veseli, da med drugim tudi ta forum (res vsa čast Gorazdu, ki mi je povedal koliko in kaj vse mora vlagati, da zadeva sploh funkcionira) skrbi o ozaveščanju ljudi in upam, da se bodo stvari počasi premaknile v čisto pravo smer. Je pa vseeno treba priznati, da je zanimanje in osveščenje ljudi glede ur v zadnjih letih v precejšnjem porastu.

lp, igor

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1281

• gasper
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Res je v porastu.Tudi zato,ker si proizvajalci uri sami prizadevajo k tem,da svoje produkte propagirajo v pravem slogu.Najnovejši primer je ženevska Alpina,katere sestrsko podjetje je Frederique Constant.S sodelovanjem proizvajalcev luksuznih letal Cessna in švicarsko PrivatAir je popeljala peščico izbranih novinarjev v zrak,da predstavijo svojo novo linijo pilotskih ur.Seveda je bilo navdušenje nad pričakovanji,saj so novinarji izkusili izjemen privilegij privatnega letalsva in ob tem spoznavali nove kreacije Alpine.Alpina pa si z sodelovanjemv letalstvu na novo prizadeva vzbuditi njihove pilotske ure in zgodbo okrog njih,ki so jih proizvajali že v 1920-ih in 1930-ih.S takimi potezami,ki so zelo dobro premišljene pa pritegnejo kupce ali pa vsaj zbudi zanimanje za njihove ure(tako kot mene,ko sem bral to zgodbo).

Last Edit: od maurice.

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1285

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
igor napisal(a):

Me pa veseli, da med drugim tudi ta forum (res vsa čast Gorazdu, ki mi je povedal koliko in kaj vse mora vlagati, da zadeva sploh funkcionira) skrbi o ozaveščanju ljudi in upam, da se bodo stvari počasi premaknile v čisto pravo smer. Je pa vseeno treba priznati, da je zanimanje in osveščenje ljudi glede ur v zadnjih letih v precejšnjem porastu.

lp, igor

Hvala Igor. Res je ogromno dela zadaj (velja za ves portal) in predvsem dobre volje, za kar gre zahvala moji ekipi, kamor seveda štejem tudi vse tri moderatorje. V veliko moralno zadoščenje mi je pa prav tale forum, saj sem zelo vesel vsak dan večjega odziva sploh pa kakovosti vsebin za katerimi stojite kredibilni avtorji - forumaši :)

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1286

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
meni od weila najbolj diši nabucco.

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1287

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100

Last Edit: od gorazd.

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1299

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
tale zadnja zgleda res fascinantno :woohoo:

Last Edit: od Sidney70.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Raymond Weil pred 14 let 3 mesecev #1304

• gasper
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Mene pa ravno Nabucco ne prepriča preveč.Ura zgleda preobremenjena,sploh detajl na številčnici mi ne deluje složno.

Odg:Raymond Weil pred 12 let 1 dan #10976

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Drugače je iz serije NABUCCO pri Raimond Weilu tudi;

ki pa ni preobremenjena z našemljenostjo.

Prav gotovo ve kdo tudi kaj več,.. so to spoštovanja vredne ure ?

Last Edit: od Tomahawk.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si