Da se pridružim še sam. Kupil sem že kar nekaj ur iz Rusije. Zgodba je večinoma taka kot pravita Criptus in Dreja. Zgodilo se je tudi, da jim je ura ušla in prišla necarinjena do mene, čeprav je bila vredna več kot 25 € (ne enkrat). Včasih pa se obnašajo prav bedasto, ure iz tistih krajev so v veliki večini na Ebay objavljene z opcijo Best offer, prodajalci pa načeloma sprejmejo ponudbe v vrednosti tudi manj kot 50% izklicne cene. Ebay po zključku kupčije ne objavi končne cene, v primeru, da je bil Best offer sprejet in tukaj se pri naših carinskih mojstrih zatakne. Sledi prerekanje brez meja, je pa zanimivo kako vehementno ocenijo vrednost uri, za katero ni na spletu nobenega podatka o njeni dejanski vrednosti, oziroma zgodovine kakšne druge prodaje (razen za konkreten primer).
Moram pa reči, da po lastnih izkušnjah tole pravilo, o carinjenju nad 150 €, ki ga omenja Shadow, ne deluje čisto tako v praksi. Sem recimo kupil uro za cca 250 € in se je carinila ravno tako kot tista za okoli 100 €, torej, carinska preiskava kot da bi uvažal 10.000 steklenic pri nas prepovedane vodke.