Janez napisal: Pri urah (pa še pri čem) me to ne preseneča. Opažam, da veliko kupcev nabavlja v tujini, pri nas pa samo pomerja ure. Kako naj potem trgovec pri nas preživi, ne vem.
Jaz sem tudi pred nakupom dražje ure slišal dobronamerne nasvete, pojdi tja in probaj, kupi v tujini, dajo boljše popuste itd.
Kupil sem pri nas, popust je bil za moje pojme korekten, izkušnja nakupa odlična in bom šel kmalu po tretjo uro k istemu trgovcu. Raje gradim en korekten odnos z našim trgovcem, kot pa da nosim denar nekemu tujcu, za katerega sem samo še en južnjak, ki pač ni zdrav, če ne baranta in ne zna vračunati potnih stroškov v ceno ure.
Če želimo imeti dobre znamke ur tudi pri nas, bo verjetno potrebno tukaj tudi kupovati.
Vse je samo posel, tu ni emocij. Trgovci lahko spremljajo ponudbo na spletu in se morajo prilagajati. Nam navadnim smrtnikom prodajajo zgodbo, da smo vsi na trgu, da tekmujemo s Poljaki, Kitacji, Nemci, da imamo predrago delovno silo, nismo konkurenčni, preveč pravic in kaj vem še kaj. Naj se tudi trgovci tega zavedajo, da so na trgu in se morajo prilagajat.
Se pa da pri nas precej več zmenit, kot to večina misli. Tudi ti si imel takšno izkušnjo in na koncu sta imela oba od tega koristi. Kupec zna ceniti dobrega trgovca in zato se bo vrnil.