minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: ura do 200 €

ura do 200 € pred 11 let 10 mesecev #11489

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Art, hvala za namig. Ampak Eco drive je v bistvu quartz in od kar sem na mehaniki, me to nezvezno skakanje sekundnega kazalca pri kvarčnih urah (veliki večini, no) vedno bolj moti in opominja, da gre za "imitacijo" mehanskega malega čudeža.

Trenutno gledam tudi Vostok Amfibijo, ker je cenejša in tesni do 200m, tako da bo končna odločitev verjetno med Seikom in Vostokom.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

ura do 200 € pred 11 let 10 mesecev #11495

• Sidney70
  • Sidney70 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
tolk poceni so te ure, da kar vse kupi ... :P

ura do 200 € pred 11 let 10 mesecev #11496

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
@Matrus, nekdo na bolhi prodaja Jacques Lemans Liverpool diver 1-1353. Ura je mehanska (miyota) in vodotesna do 200 m. Jaz imam enako, že 6 let, servisirana je bila pred enim letom (menjava stekla in mazanje), vsaj 4 leta sem z njo počel vse, od savnanja, teka, kolesarjenja, potapljanja, tenis ... ni bilo nikoli težav, danes seveda pazim na njo. Uglavnem meni se zdi ugodna za ta denar, ki jo kdorkoli že prodaja. Lahko pa si potem nabaviš še Nato pas ali shark mesh in bo verjetno vse skupaj zelo poceni.

ura do 200 € pred 11 let 10 mesecev #11501

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Sem že čakal na tipičen nasvet urarskih navdušencev - kupi kar vse.
Res je, da so tako poceni, da je najbolje kupiti vse - ampak mi ne Vostok ne ta Seiko nista zares všeč (preveliki, športni uri - sam sem bolj ljubitelj dressy ur). Ampak potem si rečem, da če kupim obe, raje kupim za isto ceno eno (ker 100/200m vodotesnih itak običajno ne nosim), ki je boljša od obeh, npr. Seikova oranžna pošast. In s tem razmišljanjem pridem v končni fazi do tega, da lahko kupim vse tri, ker je vsaka nekaj posebnega in nobena predraga. Ampak če vse tri, bi pa lahko za skupno ceno raje samo eno še boljšo - no, po par ciklih tega algoritma na koncu pridem počasi do Nomos Ahoi - ki je moj pravi gral v tej kategoriji. In bistveno presega omejitev 200€. In bo tako kot vse ure, ki sem jih do zdaj omenil, itak slej ko prej v kolekciji. ;)

@LukAkuL Hvala za informacijo, ura je očitno prodana, ker je na Bolhi ni več.

ura do 200 € pred 11 let 10 mesecev #11503

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18

ura do 200 € pred 11 let 10 mesecev #11504

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
seiko SKX007/009.

ura do 200 € pred 9 let 4 mesecev #19173

• BorisB
  • BorisB avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 3
Pozdravljeni!

Sem nov na forumu in se počasi prebijam čez že objavljene prispevke in teme, da se malo podučim o urah. Trenutno sem lastnik Festine 6718, ki je moja sopotnica že 9 let. Sedaj pa se odločam za novo uro, na kateri pa ne želim kronografa, ampak bi raje to razliko denarja pri novi uri izkoristil za safirno steklo, mogoče boljši mehanizem. Odločam pa se med sledečimi urami:
Sector 1
Sector
Seiko
Casio
Swiss

Sem pa odprt tudi za vse vaše predloge!!!

Last Edit: od BorisB.

ura do 200 € pred 9 let 4 mesecev #19174

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Sector kar pozabi raje. Morda se najvec od ure tule dobis s Seikotom

ura do 200 € pred 9 let 4 mesecev #19175

• BorisB
  • BorisB avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 3
Kje dobite podatke kakšen mehanizem je vgrajen v uri? Prebral sem temo v kateri govorite, da je v uri za 500 eur vgrajen isti mehanizem kot v uri za 1000 eur. Verjamen da je nekaj razlike v ceni pripisati kvaliteti ostalih materialov, dobršen del pa se plača znamko. Če bi vedel kakšni mehanizmi so vgrajeni v urah, bi lahko ocenil katera je "best buy".
Sector ure so mi zelo všečne, spašujem ali je kvaliteta res tako zelo nizka??
Kaj pa pravite na ure Jacques Lemans? Proizvajalec je opisan kot izdelovalec ur z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno oziroma :Jacques Lemans je mlado podjetje. Leta 1977 sta ga ustanovila Alfred in Norbert Riedl. Njun cilj je proizvajati ure višje kakovosti po sprejemljivejših cenah od tistih na trgu

ura do 200 € pred 9 let 4 mesecev #19176

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Obstajajo primeri, ko najdeš enak mehanizem v uri za 500 in 1000 Eur, vendar boš tak mehanizem zamanj iskal v urah za 100 oz. 200 Eur. Splošno prepričanje o kvaliteti posamičnih znamk načeloma temelji glede na mehanizme, ki so v njihovih urah in glede na tradicijo podjetja. Po tej logiki sta Seiko in Casio močno v ospredju glede na ostale ure s tvojega seznama, ker izdelujeta svoje mehanizme, je pa Casio podjetje, ki pokriva precej nižji trg kot Seiko, tako da Criptusov predlog zgoraj popolnoma na mestu.

Če želiš vedeti kakšen mehanizem ima določena ura, je verjetno najeostavnejša pot, da odtipkaš referenco ure in ''movement'' v Google in potem malo izluščiš bistvo iz solate, ki ti jo vrže ven.

Osebno bi ti Jacques Lemans odsvetoval. Za moje pojem so to ure, ki jih kupujejo ljudje, ki se ne spoznajo na ure. Mehanizmi v JL urah so povprečni (seveda ne njihovi) in na trgu rabljenih ur, JL ure skoraj ne moreš prodati, to pomeni, da si v trenutku, ko si jo kupil, izgubil skoraj celotno plačano vrednost, seveda lahko, da to to nič ne pomeni pa vseeno.

Aja, še Sector ure. Kvaliteta ni slaba, je pa njihov status podoben kot pri Jaques Lemans.

minutka.si minutka.si minutka.si