minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 2 mesecev #22855

• Micoo23
  • Micoo23 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1

ishtar007 napisal: Konec decembra sem naročil Seiko SRP585 na Creationwatches. Cena je bila res noro nizka!!! Plačal sem s paypalom, zadeva pa je prišla z DHLom v 1 tednu. Ne pozabi na carino oz. plačilo DDV. Ura je nova, v Seiko škatli skupaj z garancijo. Jaz sem zadovoljen z njimi in vem, da bom še naročal pri njih. Je pa res, da si verjetno ne bi upal naročiti, če ne bi imeli možnosti plačila s paypalom.

Kakšna pa je garancija, ki si jo dobil z nakupom preko Creation Watches-a? Ali je to International Warranty? Oziroma kako in na kak način sploh uveljavljaš tako garancijo? Se opravičujem za takšna vprašanja, pač sem n00b :D

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Micoo23.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 2 mesecev #22856

• rkovac
  • rkovac avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5

Micoo23 napisal: Sem ti pisal na ZS.

Sem ti odpisal, ampak sumim, da sporočila ne delujejo pravilno.

Za SKX007 bi rad 200€ - dve na hitro narejeni fotografiji sta na https://photos.app.goo.gl/gbcyr1hcig3PiVDi2

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #22978

• mato7
  • mato7 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 38
Mogoče kdo ve ali se da pri nas kupiti orodje za menjavo pasov (spring bar tool)?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #22979

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

mato7 napisal: Mogoče kdo ve ali se da pri nas kupiti orodje za menjavo pasov (spring bar tool)?

mislim da ne...Ebay...Bergeon ali kitajec...ponavadi zadostuje navaden "švicar"....nisem še videl urarja da bi ga uporabljal...najbrž se motim...
jaz imam Bergeona, kjer menjavaš špice in vilice...včasih mi je lažje z nožem...

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #22980

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Sporočila delujejo pravilno, res pa je, da so bile nekaj dni težave s prijavo v portal. Brez prijave pa ZS ni mogoč.

rkovac napisal:

Micoo23 napisal: Sem ti pisal na ZS.

Sem ti odpisal, ampak sumim, da sporočila ne delujejo pravilno.

Za SKX007 bi rad 200€ - dve na hitro narejeni fotografiji sta na https://photos.app.goo.gl/gbcyr1hcig3PiVDi2

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #22986

• dreja
  • dreja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 40

mato7 napisal: Mogoče kdo ve ali se da pri nas kupiti orodje za menjavo pasov (spring bar tool)?

Kot že rečeno je najbolje ebay, orodje Bergeon...

Ko se boš lotil menjave svetujem, da pas odstranjuješ tako, da je ura obrnjena s številčnico navzdol.
Tako v primeru, da ti kaj spodleti, poškoduješ "le" spodnji del ure.

Jaz pred posegom uro še zaščitim s Tesa rjavim lepilnim trakom (na delih, kjer se to da). Vsak stik kovina / kovina lahko namreč pusti neželjene sledi ...

LP Andrej

Last Edit: od dreja.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #22988

• mato7
  • mato7 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 38
Res je pri nas bolj kriza, našel sem ga samo v Conradu ampak je nek konjski model... v glavnem Bergeon naročen :-)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #23039

• Rex2018
  • Rex2018 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6
Pozdrav,

Na vas se obračam z naslednjim vprašanjem:
V bližnji prihodnosti želim kupiti še eno uro z avtomatskim mehanizmom. Trenutno si lastim ML Pontos in Hamilton petit second, ki ju bom tudi v prihodnje predstavil. Osebno prisegam na klasičen slog ur; brez kronografov. Pri naslednji uri želim:
- premer: okoli 42 mm
-številčnica: brez ali rimske številke
-usnjen pas
-Želja; Moonphase
-cena: do okoli 2000 evrov (mogoče tudi kaj več, odvisno od izbire)

Osebno so mi zelo všeč linije FC slimline moonphase ter B&M Classima. Bi pa želel od vas informacijo, kaj bi se dalo še kaj zanimivega dobiti, kar bi ustrezalo zgornjim kriterijem?
Mogoče še dodatna informacija: Sem tudi gledal razne Tag Heuer, Omega, Breitling, kjer pa nisem našel modela, ki bi ustrezal zgornjim pogojem (vse ostane fiksno razen ceno bi v primeru zanimivega primerka še lahko prilagodil :P ), pri rolexu pa mi nekako ne potegne kovinski pašček, čeprav je kakšen datejust zelo všečna ura. ;) Znamke kot so Hublot, Tudor, Audemars Piguet pa mi po izgledu niso všeč.
Za kakršnokoli informacijo in pomoč se vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #23041

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Moonphase je draga komplikacija (mehanska), tako da jo boš težko dobil za ta denar. FC ima sicer lep moonphase in tudi z relativno ugodno ceno.

Jaz bi (oz sem ker sem iskal enako uro) pristal na dobri stari Omegi. Seveda brez lune. Poglej malo De ville modele, s popustom jo dobiš novo z nekaj sreče in spretnosti za malo čez 2K. Kar se klasike tiče je kar nekaj izbire, kt si rekel BM, FC, TAG nima neke klasike, ML, pa kot rečeno Omega, Breitling ima lep klasičen model, Hamilton ima nekaj lepih za dober denar, tu so še: Longines, Certina, Mido.

Bi pa našel tut kakšnega Zenita ali Omego a z druge roke za 2K.

Poleg tega, če nimaš ravno zelo velike roke, 42 mm je za klasiko veliko. Klasika se kupuje okoli 40, mora bit malo konzervativna ker je zato oz ravno zato večna, kot klasika pač mora bit :)

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 8 let 1 mesec #23042

• Rex2018
  • Rex2018 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6
Criptus hvala za odgovor. Obe trenutni uri, ki si ju lastim sta 42 mm. Na moji roki se kaj manjšega kar izgubi. :P De Ville je tudi že meni padla v oči, vendar pa se mi zdi mogoče malo premajhna (vsaj po slikah sodeč, ker na roki jo še nisem imel. ;)
Kako je pa z vidika mehanizmov v tem rangu (Omega, ML, FC, BM, Zenith,...)? Kot sem namreč zasledil sedaj tudi že Višji razred ur (Omega, Tag, Breitling,...) v svoj nižji segment ugrajuje ETA? Da se razumemo, nimam nič proti ETI. V Hamiltonu imam ETO in deluje super. Vendar pa bi mogoče za naslednjo izbiro vseeno vzel uro z in house mehanizmom. Prav tako pa sem zasledil da novejši proizvajalci kot so BM, FC in ML v svoje ure že v nižjem segmentu vgrajuje svoje mehanizme. To drži? So ti v splošnem po kvaliteti ok?

Lep pozdrav

minutka.si minutka.si minutka.si