minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Darilo - moška ura

Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4512

• Lara
  • Lara avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni,

možu bi rada kupila uro za darilo. Prosila bi za vaše mnenje o urah, ki si jih ogledujem:
1. Bulova accutron: www.thewatchgallery.co.uk/shop/bulova-ac...ph-watch-63b138.html
2. Bulova: www.watchshop.com/mens-bulova-bva-series...6a111-p99935476.html

in

2. Tissot: www.watchshop.com/mens-tissot-v8-chronog...03700-p99931394.html

Ker o urah nimam pojma, bom vesela tudi vaših ev. alternativnih predlogov.

Nosil naj bi pretežno za službo (elegantno - na srajco in obleko), seveda pa tudi privat (bolj casual ...).

Hvala!
lp

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4513

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Dobrodošla na urarskem forumu. Z veseljem ti pomagamo, kakor smo že marsikomu ;)

Iščemo torej bolj dress uro, povej še maximalno ceno.

Izbire je kar nekaj. Od Tissota imaš eno zelo lepo: www.minutka.si/novice/baselworld-2012/41...tic-chronometer.html na voljo tudi z belo številčnico. Ima jo eden od forumašev lahko pove kaj več sam.

Priporočam šekak Hamilton, Frederique Constant dobiš precej znižan: issuu.com/net-it/docs/brodnik-ure?mode=window&viewMode=doublePa potem kakšno Certino, Longines...

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4519

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
jaz bi vprašal damo kakšen je proračun. ali mora biti ura mehanska, quartz(baterijska), nova, rabljena....ali je gospod velik, majhen, močan, suh..(sprašujem zaradi velikosti ure)...

skratka čim več podatkov in ni vrag da ne najdemo česa.

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4520

• Lara
  • Lara avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hvala za vaš hiter odziv. Bom še malo bolj natančna :)
Torej, gospod je velik 183, normalne konstitucije (prej malo več kot manj bi rekla :).
Proračun še ni fiksno določen, vendar ne bi pretiravala - tista Bulova za cca. 650€ bi bila nekako zgornja meja. Ura mi je po izgledu zelo všeč, glede tehničnih podrobnosti kot vidite nisem podkovana - nimam pojma, kakšen mehanizem naj bi bila (še najmanj se mi dozdeva, da bi šla skozi mehanska - če to pomeni, da jo moraš navijati?).

Všeč so mi pretežno take s črnim pasom in belo številčnico (oz. kombinacija črno-srebrno-belo). Predlagana Tissot od criptusa mi je tudi všeč. Criptus je zelo zadel z definicijo dress ura :)

Hvala za vaš trud!

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4521

• Lara
  • Lara avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Še eno vprašanje glede kataloga iz linka: kdo to prodaja in kje je kakšen kontakt?

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4522

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Mehanska ne pomeni nujno, da jo moraš navijat. Lahko je navijač ali pa avtomatik, ki se navija z gibanjem. Če jo odložiš za (recimo) več kot dva dni, se sicer ustavi. Takrat jo je treba spet naviti. A mehanske ure so načeloma tiste prave, z dušo.

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4527

• kronos
  • kronos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4528

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Lara napisal(a):

Še eno vprašanje glede kataloga iz linka: kdo to prodaja in kje je kakšen kontakt?

Če imaš v mislih link na spletni katalog je prodajalec Urarstvo Brodnik. Urarno blizu Name LJ so zaprli sedaj odprodajajo zalogo, zato take cene. www.brodnik.si/

Prodajalcev Tissot je več, izberi si enega tule: www.minutka.si/povezave/41-trgovci-v-sloveniji.html

Poglej si morda še v kleti hale A BTC LJ v trgovino Outlet SloWatch tam se najde kaj zanimivega včasih. Potem so tu še spletne trgovine z morda nekoliko bolj dostopnimi cenami:

www.nakupcek.si/index.aspx?source=katalo...dgrupa=URE&grupa=102
hudaura.com/rocne-ure/moske-ure.html

Kot so že povedali predhodniki taprava ura je seveda mehanska. Vzameš avtomatika, ki se navija z nošenjem ure in drži ponavadi slaba dva dni v mirovanju...

Tule je forumaš mihas pisal o Tissotu LeLocle. Zelo čedna ura... www.minutka.si/forum/5-moja-izkunja/2515...t-le-locle.html#2515

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4535

• Lara
  • Lara avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Uf, zakompliciralo se je. Pregledala sem vse linke in v okviru zastavljenega budgeta ter upoštevajoč nasvet, da naj bi bila ura mehanska (automatic), ne najdem nič, kar bi mi bilo všeč. Edina varianta ostaja Tissot Le Locle in ev. tista Bulova: www.watchshop.com/mens-bulova-bva-series...6a111-p99935476.html , vendar berem, da je mehanizem Japonski (je to ok?) - Bulovo niste nič komentirali, predvidevam da namenoma khm?

Všeč mi je bila še ena iz Brodnikovega kataloga in sicer: www.alanmarcusco.com/noframes/mllc1048ss001110.htm , vendar je v spletni trgovini ni več videti, prav tako pa je tudi ta Quartz.

Včeraj sem obiskala Slowatch v Šiški, izbira ni ne vem kaj ... Pregledala sem tudi njihovo spletno stran ter artikle v outlet-u, pa še vedno nič.
Skratka, kot pravim, zakomplicirano je :)

Še kak predlog mogoče (usnjen črn pas, bela številčnica, automatic, budget 650€)?

Hvala!

Odg:Darilo - moška ura pred 13 let 6 mesecev #4536

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Kakšen Hamilton?
Morda se najde kakšen Frederique Constant.

minutka.si minutka.si minutka.si