minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: nakup ure

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4283

• luni
  • luni avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
voyager napisal(a):

criptus napisal(a):

voyager napisal(a):

Preko spleta ure ne mislim kupit. In tudi kredita zanjo ne mislim jemat ;) - 1 steklenici vina na mesec se odpovem, pa se amortizira darilo v 30-40 letih :laugh: .

V mislih imam tuje urarne, draguljarne... npr. iz Avstrije - hvala za link :), Nemčije, Italije ali Švice. Cene na interentu tako v večini primerov niso mirodajne in mi služijo samo za okvirno predstavo.

Ali so npr v Švici Rolex-i... ceneje kot pri nas?

Za Švico ne vem mislim pa da ja, vsaj koliko se bežno spomnim nekaterih cen z Basla (IWC na primer). Avstrija je sigurno ugodnejša, sploh pa se da zmenit za konkreten popust. Vseeno poskusi tudi pri Malalanu. Če se jim boš zdel resen kupec ti morda obljubijo kakšen spodoben discount...

Za kakšen factory shop ali kaj podobnega in pa cene v njihovih draguljarnah se moram pozanimati še na kakšnem tujem forumu. Glede na to, da so v USA in Dubaju cene ugodnejše, bi tudi po mojem mišljenju morale biti v Švici, a kar tako na izlet, se spet ne splača it pogledat, da je cena ista kot pri nas :laugh: . Malalan je čisto skrajna rešitev, ker ponavadi dajo res minimalne popuste, v Avstrijo pa potujem ravno ta konec redna, tako da mislim tam malo pogledat sceno.

Imam pa še 1 vprašanje... nekateri zelo hvalijo Tudor, češ da za ceno cenejšega Rolexa dobiš zelo dober Tudor, ki naj bi bil po kvaliteti in vsem enak nekemu dražjemu modelu Rolexa, a cenejši, ker na uri piše Tudor. Vem, da sta ti 2 firmi povezani, a iskreno dvomim, da je to res. Mogoče kdo ve kaj o tem?

No, to da je Tudor toliko cenejši od Rolexa zgolj in samo zaradi imena ki ga brand nosi, to ne bo povsem držalo (nekaj pa tudi srček urce šteje, kajne. In njegov razvoj seveda). Tudor ima še danes kar dobršen del koristi od tehnološke podkovanosti Rolexa, še zlasti pri izdelavi ohišij in pasov, kot tudi pri distribuciji in servisnih storitvah. Tako, da tukaj kvaliteti ni za oporekati. Eta jih zj**e in nič drugega. Si predstavljaš kolikšna bi bila cena za Tudor-jevega Grantour-ja z Rolex-ovim 3135 kalibrom?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od luni.

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4289

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
kaj pa Erwin Sattler ??? njegovi regulatorji so :woohoo: ... Edino cena :unsure: ...

luxus.welt.de/sites/default/files/styles...GrigioSecunda_0.jpeg

Last Edit: od Sidney70.

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4294

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
voyager napisal(a):

Preko spleta ure ne mislim kupit. In tudi kredita zanjo ne mislim jemat ;) - 1 steklenici vina na mesec se odpovem, pa se amortizira darilo v 30-40 letih :laugh: .

V mislih imam tuje urarne, draguljarne... npr. iz Avstrije - hvala za link :), Nemčije, Italije ali Švice. Cene na interentu tako v večini primerov niso mirodajne in mi služijo samo za okvirno predstavo.

Ali so npr v Švici Rolex-i... ceneje kot pri nas?

V Švici je že v samem startu davek nižji od našega, mislim da je 7,3%.
V primeru, da plačaš z gotovino pa odvisno od prodajalca dobiš še 10%, torej to znese v najboljšem primeru 22% manj kot pri nas....

Kar se pa tiče v vidiku ure kot naložbe pa ženske ure ne štejejo ravno med njih.Potem je rolex definitivno boljša izbira, ker dobro drži ceno...

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4311

• voyager
  • voyager avatar Avtor teme
  • Gost
  • Gost
Hvala vsem za pomoč. V najožjem izboru sta ostala Rolex in Omega.

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4312

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Ena od varijant je tudi nakup ure v Bosni. Sarajevo ali Banja Luka npr. S popustom, vrnjenim davkom te pride nekje 1/3 ceneje kot pri nas. Če se voziš dol pogosto (moraš it 2x da dobiš nazaj davek), se splača.

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4316

• voyager
  • Gost
  • Gost
criptus napisal(a):

Ena od varijant je tudi nakup ure v Bosni. Sarajevo ali Banja Luka npr. S popustom, vrnjenim davkom te pride nekje 1/3 ceneje kot pri nas. Če se voziš dol pogosto (moraš it 2x da dobiš nazaj davek), se splača.

Hvala še za tole opcijo. V Bosno sploh ne hodim, tako da tale opcija odpade. Pa tudi sicer... verjamem, da je ceneje kot pri nas, a močno dvomim, da je ceneje kot v Nemčiji ali Švici.

Glede na tuje forume, se najbolj splača kupit Rolex v Nemčiji, Italiji, Andori ali Švici ter mogoče še v Avstriji (evropske države) in plačati v kešu. Normalno dobiš baje nekje okoli 10 % popusta, če so radodarni tudi 15 %, za najdražje modele pa naj bi dali tudi več popusta. Cene Rolex-ov naj bi varirale glede na države kar precej, s tem da naj bi bile praviloma najcenejši v razvitih državah. Kot pišejo, je končna cena največ seveda odvisno od prodajalca samega ter od lokacije, ki se bojda najbolj pozna v Švici. Najbolj se seveda Rolex splača kupit v Dubaju, samo pri modelih, ki zajamejo moj budget, se ne splača iti samo po uro tja.

Ostanejo mi Nemčija, Avstrija in Švica...

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4317

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Če potuješ v sosednjo Avstrijo, stopi v www.schullin.at/schullin/schullin.htm
baje je tam kar nekaj SLO kupcev, omege pa tam ne boš našel.

Lp

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4318

• Tadej7ad
  • Tadej7ad avatar
  • Gost
  • Gost

voyager napisal(a):
...

San Marino tudi ni daleč - glede na število zlatarjev in urarjev bi si upal trditi, da jim posel tam cveti - verjetno zaradi ugodne ponudbe ;)

Last Edit: od Tadej7ad.

Odg:nakup ure pred 13 let 7 mesecev #4322

• luni
  • luni avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
voyager napisal(a):

criptus napisal(a):

Hvala še za tole opcijo. V Bosno sploh ne hodim, tako da tale opcija odpade. Pa tudi sicer... verjamem, da je ceneje kot pri nas, a močno dvomim, da je ceneje kot v Nemčiji ali Švici.

Glede na tuje forume, se najbolj splača kupit Rolex v Nemčiji, Italiji, Andori ali Švici ter mogoče še v Avstriji (evropske države) in plačati v kešu. Normalno dobiš baje nekje okoli 10 % popusta, če so radodarni tudi 15 %, za najdražje modele pa naj bi dali tudi več popusta. Cene Rolex-ov naj bi varirale glede na države kar precej, s tem da naj bi bile praviloma najcenejši v razvitih državah. Kot pišejo, je končna cena največ seveda odvisno od prodajalca samega ter od lokacije, ki se bojda najbolj pozna v Švici. Najbolj se seveda Rolex splača kupit v Dubaju, samo pri modelih, ki zajamejo moj budget, se ne splača iti samo po uro tja.

Živjo!

Tudi pri italijanih se da marsikaj dobiti po ugodni ceni: KLIK
Rolex pa še prav posebej ... Ko sem bil pri njih, mi je stric na cene z linka še dodatno ponujal - 3% popusta, vendar željene ure žal ni imel na zalogi, tako da sem šel proti domu 'praznih rok'. Žal. :(

Last Edit: od luni.

Odg:nakup ure pred 13 let 6 mesecev #4688

• voyager
  • Gost
  • Gost
Še enkrat hvala za pomoč. Izbira je bila precejšnja, a na koncu je padla odločitev za Rolex Datejust v kombinaciji z belim zlatom in briliantki na številčnici. Kupljena bo konec tega meseca v Italiji ali Nemčiji (odvisno, kam gremo prej) in cena bo cca najmanj 1000 € nižja kot pri nas (brez kakršnih koli popustov) - že preverjeno.

minutka.si minutka.si minutka.si