minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Kaj in kje NE KUPITI !!!

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 3 mesecev #4573

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Moje mnenje je pač tako. Nekdo ki ima, dvomim da se bo obremenjeval z netom ali kupiti za 9000.- in čakat poštarja, ali kupiti za 9900.- izven delovnega časa na drugačnem nivoju. Sam tega problema nimam ali net ali ne ker sem pač bolj slabo z denarjem, rad pa pogledam kakšno uro.
Če nekomu ustreza nakup dražjih ur po netu mogoče od nekega italijanskega ponudnika naj uro kupi tam.
Sam kupim uro povprečni trgovini z urami in če kaj ni OK jo nesem nazaj in počakam 10 min da nastavijo točnost na inštrumentu (mehanska ura). Je pa dobro da se izrazijo različna mnenja in izkušnje. Ali se mogoče motim?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Skiro.

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 3 mesecev #4583

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Skiro napisal(a):

Moje mnenje je pač tako. Nekdo ki ima, dvomim da se bo obremenjeval z netom ali kupiti za 9000.- in čakat poštarja, ali kupiti za 9900.- izven delovnega časa na drugačnem nivoju. Sam tega problema nimam ali net ali ne ker sem pač bolj slabo z denarjem, rad pa pogledam kakšno uro.
Če nekomu ustreza nakup dražjih ur po netu mogoče od nekega italijanskega ponudnika naj uro kupi tam.
Sam kupim uro povprečni trgovini z urami in če kaj ni OK jo nesem nazaj in počakam 10 min da nastavijo točnost na inštrumentu (mehanska ura). Je pa dobro da se izrazijo različna mnenja in izkušnje. Ali se mogoče motim?

MOTIŠ SE. (delno). preko neta se prodajajao ure za 100, 200k, ne pa brencelni od rolexa za par jurjev. kolega...internetni nakup je danes nekaj normalnega in vsakdanjega. popolnoma vseeno ali kupiš par ruskih pump iz vladivosotoka, močefit od kita iz rejkjavika ali pa a.lange&sohne od hansa iz plohingena.
treba je samo vedet od koga kupiš in to je vsa umetnost.

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 3 mesecev #4593

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
sokol napisal(a):

Skiro napisal(a):

MOTIŠ SE. (delno). preko neta se prodajajao ure za 100, 200k, ne pa brencelni od rolexa za par jurjev. kolega...internetni nakup je danes nekaj normalnega in vsakdanjega. popolnoma vseeno ali kupiš par ruskih pump iz vladivosotoka, močefit od kita iz rejkjavika ali pa a.lange&sohne od hansa iz plohingena.
treba je samo vedet od koga kupiš in to je vsa umetnost.

:ok: pa še nasmejal sem se od srca :laugh:

Last Edit: od igor.

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 3 mesecev #4594

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Skiro napisal(a):

V bistvu imaš popolnoma prav, po drugi strani pa ima prav tudi sokol. Vsak ima svoja prepričanja in argumente in prav je tako.

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 3 mesecev #4618

• kronos
  • kronos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
vi, stari urarski mački veste, kje in od koga kupit ter na kaj je treba bit pozoren pri nakupih. predstavljajmo pa si navadnega laika, ki mu je življenjski cilj nakup ure za nekaj 1000 €; seveda najprej skrbno primerja cene v urarnah in na spletnih straneh in tudi ugotovi, da se nekatere ure bolj splača kupit v tujini kot pa doma. nadaljnje pride do spoznanja, da na nekaterih internetnih straneh ponujajo isti model mnogo ceneje. pregleda stran, kjer so sami (fake) slavospevi uporabnikov in takoj je prepričan, da bo nakup na tej strani. ker vidi, da dobi za isti budget celo ''boljši'' model, seveda kupi le tega, misleč, kakšno dobro kupčijo je naredil. če nimaš pojma o urah, ti je tako vseeno, kaj nosiš, važno je, da piše gor, kar pač mora pisat :D hladen tuš pa pri potem pri prvem obisku urarja. preko zaupanja vrednih spletnih strani in prodajalcev, pa lahko dobiš sila ugodno robo in tak nakup se dejansko splača

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 3 mesecev #4619

• kronos
  • kronos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
vidim, da na tem forumu ogromno pomagate tudi ''priložnostinim'' urarjem in pomoje so ravno zanje dobre takšne informacije

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 2 mesecev #5306

• kimidrob
  • kimidrob avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Pozdravljeni
Namen imam nabavit Omego Planet ocean 42mm.Ker pa sem malo brskal po netu sem zasledil zelo različne cene (tudi do 1000eur razlike)Strani oz prodajalci katere sem pegledoval naj bi bile "zaupanja vrednih prodajalci".
Ali ima kdo izkušnje z takšnim nakupom in pri katerem prodajalcu se, da dobit pameten popust.Pri Slowatchu so kar dobro napel cene pa tudi pri popustih niso kaj prida(cca 5-8%)Za isti denar dobim na netu od tujega prodajalca uro ki ima kaliber 8500 kar bi pri Slowatchu dobil za model z kalibrom 2500.(to pa je že razlika :-)
Hvala za komentarje in lep pozdrav
MItja

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 2 mesecev #5307

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 410
Cene na netu so vsekakor nižje a kot vseskozi poudarjamo - treba je bit zelo pazljiv. Daj kakšen konkreten link,morda ima kdo že dobre/slabe izkušnje od tam pa ti bo svetoval.

Sicer pa pojdi v Weikhard v Graz,tam boš med drugim dobil dobro ceno. Pošlji jim mail, bodo sigurno odgovorili.

Pa da ne bomo offtopic, odpri novo temo z dotično uro. Tu se govori o tem kje NE kupiti.

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 12 let 2 mesecev #5345

• kimidrob
  • kimidrob avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Mitja

Odg:Kaj in kje NE KUPITI !!! pred 11 let 7 mesecev #7888

• korel3
  • korel3 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
zdravo! tukaj na fashiondaysu vidim, da so tele ure krepko znizane
www.fashiondays.si/product/mathis-montab...e-moderne-3299816-2/

zanima me za kašne ure gre to ? ali se splača kupit te ure? Na njihovi strani so ure okoli 1500 eur, vendar za to znamko se nisem slisal. nevem kje bi preveril ali majo notri pravega svicarja ali kakega kitajca

minutka.si minutka.si minutka.si