minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: ugoden automatic ?

Odg:ugoden automatic ? pred 13 let 4 mesecev #6040

• Uros
  • Uros  avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
Samo da osvežim informacije. Pri SW Kranj so imeli včeraj natanko tak model, ki ga iščem (samo v črni, namesto srebrni barvi), zato sem si ga s pomočjo simpatične, prijazne, ustrežljive (in spet - luštne) prodajalke, lahko dodobra ogledal.
Glede na to, da je bila moja skoraj edina dilema vprašanje ustrene velikosti (sem VELIK), smo to včeraj rešili in zaenkrat kaže, da se bom kmalu odločil za nakup.

LP, U.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:ugoden automatic ? pred 13 let 4 mesecev #6042

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Pokliči dedka mraza za pomoč.

SW pa spomni, da vsem forumašem razdeli vsaj sponzorske majice. Veliko ur smo jim namreč že prodali ;)

Last Edit: od criptus.

Odg:ugoden automatic ? pred 13 let 4 mesecev #6050

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Moj izbor treh avtomatik ur do 300 euro.

60 euro VOSTOK AMPHIBIAN, ruska klasična avtomatska ura, 200m, 31J, močna, robustna ura narejena kot ruski tanki.
russian-watches.info/product/747/

250 euro SEIKO MONSTER SRP, novi 4R36 mehanizem, 200m, 24J. Ura je zelo dober nakup.

300 euro SMITHS EVEREST - PRS-25, 100m, 24J, ura izdelana v spomin prvega uspešnega vzpona na Mont Everest. Nov avtomatik mehanizem Miyota 9015, na netu so zelo pozitivne ocene.

Attachments:

Last Edit: od Levjul.

Odg:ugoden automatic ? pred 11 let 11 mesecev #11145

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
V neki SLO prodajalni ur, so mi namignili možnost, da uro v SLO kupi državljan (recimo)Bosne(ki ni v EU) in dobi povrnjen 20% davek, kar mi ob vseh že siceršnjih popustih(ki so jih obljubili) znese ugodneje, kot nakup neposredno iz Italije.

Ali ima kdo s tem že kakšne izkušnje ?
Ali mora uro nesti v Bosno in potem z dokumentom nazaj v SLO, kjer dobi povrnjen davek ?
Ali davek povrnejo, ko uro prineseš v Bosno, kar tam, je potrebno čakati ?

Kako to gre v praksi in kje se lahko zalomi ?

Tomahawk

ugoden automatic ? pred 11 let 10 mesecev #11442

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Pred 15 leti sem bil dvakrat zaporedoma službeno v Luganu(CH). Povem, da so bile prodajalne ur, ki jih je na pretek vzdolž obale jezera, Raj za pašo.
Vendar sedaj, ko gledam in primerjam cene ur, se mi zdijo Švicarske prodajalne slabo založene in vrhu tega še cenovno neugodne napram mnogim prodajalnam, recimo, v Torinu(I).
V čem je štos ?

ugoden automatic ? pred 11 let 10 mesecev #11450

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Morda večje so dobro založene, vsaj v Baslu je na pimer tako. Razlika v ceni pa morda nastane zaradi spremembe valutnih razmerij, neusklajevanj cen pri podražitvah ali kaj veš kaj je še zadaj...

Last Edit: od criptus.

ugoden automatic ? pred 11 let 10 mesecev #11454

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Hmm...še vseno pa to ni pravi odgovor za moje vprašanje, namreč zakaj je neka ura v avstriji cenejša za 50€ kot pri nas v slowatchu pa recimo, da se gre za model Tissot Heritage Visodate in ni neka high/top ura ?

Ali pa se avstrijci znajo na našo žalost igrati, prodati čimveč/ne biti v minusu? (To dajem le za primer, saj kaj je res na žalost ne vem)

Last Edit: od doomy17.

Odg:ugoden automatic ? pred 11 let 10 mesecev #11455

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

Tomahawk napisal: V neki SLO prodajalni ur, so mi namignili možnost, da uro v SLO kupi državljan (recimo)Bosne(ki ni v EU) in dobi povrnjen 20% davek, kar mi ob vseh že siceršnjih popustih(ki so jih obljubili) znese ugodneje, kot nakup neposredno iz Italije.

Ali ima kdo s tem že kakšne izkušnje ?
Ali mora uro nesti v Bosno in potem z dokumentom nazaj v SLO, kjer dobi povrnjen davek ?
Ali davek povrnejo, ko uro prineseš v Bosno, kar tam, je potrebno čakati ?

Kako to gre v praksi in kje se lahko zalomi ?

Tomahawk

Seveda obstaja ta možnost. Ker pa gre največkrat za Tax Free obrazec, izplačilo davka ni 20%, ampak je odvisno od vrednosti ure. Večja je vrednost, več procentov dobiš nazaj.
V praksi gre vse skupaj nekako tako; kupiš uro, oz. jo kupi tvoj prijatelj, ki ni iz države EU, v trgovini mu na podlagi potnega lista izpolnijo Tax Free obrazec, uro odnese v svojo državo, na carini mu listine potrdijo in tudi že na meji v pisarnah Tax Free podjetja lahko izplačajo procente davka, ki so napisani na obrazcu. Naslednjič ko pride v Slovenijo, ti prinese uro in denar (če pa greš z njim tja dol, lahko urco in denar takoj odneseš domov). Če te zanima kakšni so procenti, povej vrednost ure, pa ti napišem.

Last Edit: od igor.

ugoden automatic ? pred 11 let 10 mesecev #11456

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

doomy17 napisal: Hmm...še vseno pa to ni pravi odgovor za moje vprašanje, namreč zakaj je neka ura v avstriji cenejša za 50€ kot pri nas v slowatchu pa recimo, da se gre za model Tissot Heritage Visodate in ni neka high/top ura ?

Ali pa se avstrijci znajo na našo žalost igrati, prodati čimveč/ne biti v minusu? (To dajem le za primer, saj kaj je res na žalost ne vem)

Politika prodajalne pač. Priporočene cene so določene in naj bi bile povsod enake, če pa ima kdo kakšen euro cenejšo ali dražjo, pa samo on ve zakaj. Načeloma se to pnavadi dogaja to pri malce "cenejših" blagovnih znamkah, pri top brendih je to precej bolj strogo in trgovina na svojo pest naj ne bi smela ukrepati. Nekatere manufakture celo prepovedujejo priznavanje popustov, saj pravijo, da gre na ta način za diskreditacijo blagovne znamke...
Zahvale: doomy17

ugoden automatic ? pred 11 let 10 mesecev #11459

• Sidney70
  • Sidney70 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
marže trgovcev .... tukaj je najvecja razlika B)

minutka.si minutka.si minutka.si