minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Kje naročate paščke?

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15232

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Jaz v kitajskih nato pasih slabe kvalitete še nisem opazil. Cene od 0,50€ do 3€... Morda malce slabša zaponka, pa ne na vseh. V glavnem kupujem preko eBaya in Ali express.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15234

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Matrus napisal: @opt817: S temle po moje ne moreš falit. Če se ne motim, je igor v stentime exclusive (oz. kakor se imenuje ta "boljši" stentime) v ljubljanskem Cityparku. Če boš pa sam naročal, moraš pa verjetno naročit širino 18mm, ker se pasovi pri zaponki nekoliko zožajo.

igor napisal:
Hirsch pregibne zaponko (enojne in dvojne) stanejo pri nas 25 eur. Zaenkrat ni bilo še nobene reklamacije, a ji prodajamo šele slabi dve leti, tako da kakšnega konkretnega odgovora o kvaliteti v tem trenutku še ni smiselno dajati.

Čakamo Igorja, da posreduje seznam zaponk in točne cene...
Zahvale: opt817

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15256

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Slikce zaponk in cene, ja to bi bilo fajn videti.
Tisti, ki nosite HIRSCH paščke: kako je s trajnostjo ?
Če bi se že odločil bi rad videl, da vsaj nekaj let zdrži pri pazljivi/nevsiljeni uporabi.

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15258

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Moja osebna izkušnja s Hirsch pasovi je, da imajo zelo dobro izbiro paščkov, z zelo lepo in natančno izdelavo. Lahko izbiraš med široko paleto odtenkov in vzorcev (krokodil, kuščar, noj, kamela ...). Skoraj zagotovo lahko pri njih najdeš pas, ki bo z barvo, vzorcem in debelino popolnoma pristajal uri. Imajo paščke (Performance), ki bodo zdržali dlje od navadnih, brez kavčukovega spodnjega dela, saj se mi zdi, da je pas od spodaj, precej ranljiv, zaradi potenja. Vsi so pa, vsaj po mojih izkušnjah enako vzdržljivi na mehansko obrabo.
Zelo dobri se mi zdijo tudi domači Kuki pasovi. Največjo izbiro najdeš v pritličju Name, v Ljubljani. Tudi Kuki ima boljšo serijo, z imenom Strong & Flex, prav tako pa ponujajo paščke s pravim krokodiljim, nojevim, kuščarjevim, ribjim, kačjim ... usnjem. Fino je, ker ti lahko naredijo pas po meri, če želiš morda nevsakdanje dimenzije, ali recimo brez zareze, lukenj ali tistih dveh zank, skozi kateri napelješ drug del pasa. Mislim, da imata celo ime, ampak sem pozabil, naj nekdo napiše.
Nimam še podobnega paščka, kot so na tej spletni strani www.vintagestraps.it/product/vs-hand-mad...age-mid-brown-ranch/ , ampak tovrstni so zagotovo takšni kot želiš, torej bolj vzdržljivi in morda jim znaki uporabe/obrabe celo pristojijo. Pa vsekakor božanski. Seveda, če gre na uro.
Če želiš pas, da bo pas zdržal dlje, je priporočljivo, vsaj iz mojih izkušenj, da ne uporabljaš klasične zaponke. Se mi je znucal tudi že Hirsch, po zelo hitrem času, kljub pazljivi uporabi.
Drugače nosiš oblačila iz kevlarja? Mislim, da je brez veze gledat na trajnost, kupiš to, kar pač paše uri, pa magari eno poletje.
Zahvale: Tomahawk

Last Edit: od LukAkuL.

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15358

• MP
  • MP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Ker je govora o paščkih me zanima ali je kje v sloveniji možno kupiti nato paščke ali samo naročilo iz tujine?

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15359

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
@MP: Sam nisem ljubitelj nato paščkov, sem pa enkrat naročil iz eBaya in je bilo izredno poceni (zastonj poštnina) iz Kitajske. Če se prav spomnim, samo nekaj evrov s poštnino vred.

@Tomahawk: Jaz imam kar nekaj Hirsch pasov. Kvaliteta je različna od pasu do pasu, nekoliko dražji (npr. čudovito mehek Merino) so seveda boljši od vstopnih. V primerjavi s Kukijem bi rekel, da so predvsem mehkejši in prijetnejši na otip (pa tudi ne vsi), čeprav tudi Kuki dela dobre pasove po odličnih cenah. Glede trajnosti so pa po moje blizu; morda Hirsch zdrži malenkost dlje.

Če iščeš lepo usnje, ki s staranjem pridobi še več šarma, ti priporočam še Horween shell cordovan (konjsko usnje). So malenkost dražji, ampak izredno prijetni na otip in se prilagodijo obliki zapestja in se lepo starajo.

Mimogrede:

Ima kdo izkušnje s plutastim usnjem? Predvsem zaradi koncepta me že nekaj časa matra, da bi sprobal, ampak mi na nobeno uro barvno ne paše (podobno kot Kukijev noj, ki mi leži v predalu).
Primer: www.watch-band-center.com/watchstrap-p23...-strap-Catalani.html

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15361

• bolfenk
  • bolfenk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni!

Na tem forumu sem zasledil Hirsch Grand Duke, s katerim bi zamenjal kovinski pas na moji uri.
Zanima pa me, kako je glede dolžine... ali je primeren tudi za nas, ki smo obsojeni na bolj tanka zapestja (~ 16 cm), ali zna biti predolg?

Hvala za odgovore!

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15374

• MP
  • MP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Hvala za odgovor, prav zato bi rad prej probal kako izgleda preden naročim.

Kje naročate paščke? pred 10 let 6 mesecev #15386

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

criptus napisal:

Matrus napisal: @opt817: S temle po moje ne moreš falit. Če se ne motim, je igor v stentime exclusive (oz. kakor se imenuje ta "boljši" stentime) v ljubljanskem Cityparku. Če boš pa sam naročal, moraš pa verjetno naročit širino 18mm, ker se pasovi pri zaponki nekoliko zožajo.

igor napisal:
Hirsch pregibne zaponko (enojne in dvojne) stanejo pri nas 25 eur. Zaenkrat ni bilo še nobene reklamacije, a ji prodajamo šele slabi dve leti, tako da kakšnega konkretnega odgovora o kvaliteti v tem trenutku še ni smiselno dajati.

Čakamo Igorja, da posreduje seznam zaponk in točne cene...

Se opravičujem, ker zamujam...a me ne more kdo v rit sunit in spomnit :whistle: :silly:

Kar se tiče pregibnih zaponk ima Hirsch na zalogi sledeče (fotkano direkt iz kataloga):

Nove cene so take: enojna pregibna zaponka je ostala 25,00 eur, dvojna pregibna zaponka stane 35,00 eur, v obeh primerih govorim o jekleni verziji. Za minutkarje pa seveda vedno kakšen popust B)
Attachments:

Kje naročate paščke? pred 10 let 5 mesecev #15774

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Ne vem, zaradi česa mi ROLEX ni nikoli "legel", morda zaradi tega, ker je težje dosegljiv ali pa zaradi tega, ker oblikovno ni tako "aerodinamičen :) " kot npr. modeli od OMEGA_e, čeprav bi se kaj hitro osmešil, če bi začel naštevati hibe, katerih NE BOM našel.
Sem pa danes iskal GUMIJASTE pasove po net_u in po naključju našel tole in si dejal;
Ko ROLEX postane LEP

www.ablogtowatch.com/introducing-rubber-...idelock-watch-strap/

Last Edit: od Tomahawk.
minutka.si minutka.si minutka.si