minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Kje naročate paščke?

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10143

• perpetum
  • perpetum avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73
Ukoliko je tko blizu btc-a da li može provjerit Hirsch rivetu u 22 mm i rally u 20 i 22 mm ?
i koliko košta komad ?
Hvala !

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od perpetum.

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10349

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Zdravo, mogoče kdo od vas prakticira to, da pozno v jeseni zamenja kovinski pasček z npr usnjenim, ter ponovno zamenja nazaj na kovinskega spomladi? Zanima me namreč zaradi tega, ker je potrebno na uri vsake par mesecev odpenjati oz snemati pasček, ta pa se pri večkratnih ponovitvah poškoduje ura pa prav tako?
Lp.

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10350

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
To jaz vedno pakticiram iz preprostega razloga ker mi je pozimi kovinski pas premrzel, pod usnjenim pa koža ne diha OK. Poleti ima potem kavčuk, ki se zelo lepo nossi tudi če je vroče ali pa kovino.

Sicer pa odpenjanje in zapenjanje pasu vsekakor deformira usnje. A ga tudi kaj drugega. Ne vem pa zakaj bi se ob tem deformirala ura? Ga je ob rednem nošenju treba itaq menjat na leto/dve. Sicer pa obstaja tudi usnjen pas z zaponko kot kaže sodnja slika...

Zahvale: doomy17

Last Edit: od criptus.

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10351

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Jaz tega ne bi počel. Prakticiram pa tako, da poleti nosim urco (quartz varianta) s kovinsko zapestnico, pozimi pa mehansko (malo boljšo, a nevpadljivo) z usnjenim paščkom. Poleti itak pride več priložnosti za razne dejavnosti, kjer bi bila usnjen pašček in seveda tudi urca preveč izpostavljena. (Ko pa pride kakšna prilika, v definiranem obdobju, »za ta lepš« in obratno, pa tistikrat pač zamenjam)

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10352

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Najprej hvala za odgovora.
Criptus narobe sva se razumela, zapenjane celotne ure na zapestje nisem imel v mislih (seveda ob taki zaponki ne poškuduješ usnja-sploh pa nemoreš poškodovat ure ). Mislil sem ta del ure:

Tu sem obkrožil (ta del bom poimenoval kar "kapica", ki zakrije luknjo med uro in paščkom).
Če bi to menjavanje prakticiral večkrat, bi se lahko poznale kakšne raze na uri, posledično bi prišlo do obrabe med uro in paščkom - nastal bi "luft".
Sedaj ko imam ponovno ta kovinski pas gor, je vmes med kapico in uro "špranja" kar mi ni všeč (moti me ker je večja kot je bilo prej). Sem sicer malo pogledal če je kje kakšen del ni popolnoma sedel v luknjici na "vilicah" (oprostite izrazu upam, da se razume kaj mislim z "vilicami" - zatič, ki gre skozi pašček in se zatakne v luknjicah na uri), pa ni to. Upam da se sedaj razume kaj sem imel v mislih.

Se opravičujem za težke in komplicirane izraze, če sem povedal preveč po strojno. :silly:

Lp.

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10353

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

criptus napisal: To jaz vedno pakticiram iz preprostega razloga ker mi je pozimi kovinski pas premrzel, pod usnjenim pa koža ne diha OK.

Kaj ni usnje ravno zato da koža lažje diha, se opravičujem če se motim, ampak samo kot primer, kaj ni bolje nositi usnjene čevlje, kjer stopalo lažje diha, kot pa iz umetnih materialov, kjer ne ?

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10354

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

doomy17 napisal:

criptus napisal: To jaz vedno pakticiram iz preprostega razloga ker mi je pozimi kovinski pas premrzel, pod usnjenim pa koža ne diha OK.

Kaj ni usnje ravno zato da koža lažje diha, se opravičujem če se motim, ampak samo kot primer, kaj ni bolje nositi usnjene čevlje, kjer stopalo lažje diha, kot pa iz umetnih materialov, kjer ne ?

Morda sem se malo nejasno izrazil. Pod usnjenim pasom se v vročini (vsaj meni) poti koža. Saj se pod kovinskim tudi v resnici, ampak usnje ostane zaradi tega flekasto in ga je treba že zaradi estetskih razlogov zamenjat.

Last Edit: od criptus.

Kje naročate paščke? pred 12 let 1 mesec #10355

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

doomy17 napisal: Najprej hvala za odgovora.
Criptus narobe sva se razumela, zapenjane celotne ure na zapestje nisem imel v mislih (seveda ob taki zaponki ne poškuduješ usnja-sploh pa nemoreš poškodovat ure ). Mislil sem ta del ure:

Tu sem obkrožil (ta del bom poimenoval kar "kapica", ki zakrije luknjo med uro in paščkom).
Če bi to menjavanje prakticiral večkrat, bi se lahko poznale kakšne raze na uri, posledično bi prišlo do obrabe med uro in paščkom - nastal bi "luft".
Sedaj ko imam ponovno ta kovinski pas gor, je vmes med kapico in uro "špranja" kar mi ni všeč (moti me ker je večja kot je bilo prej). Sem sicer malo pogledal če je kje kakšen del ni popolnoma sedel v luknjici na "vilicah" (oprostite izrazu upam, da se razume kaj mislim z "vilicami" - zatič, ki gre skozi pašček in se zatakne v luknjicah na uri), pa ni to. Upam da se sedaj razume kaj sem imel v mislih.

Se opravičujem za težke in komplicirane izraze, če sem povedal preveč po strojno. :silly:

Lp.

Ja vem kaj misliš. Ampak z menjavo pasu ne verjamem, da bo razmak med ušesci za pas in pasom večji... V tem primeru bi moral material zvit kar pa ni tako enostavno. Z ustreznim orodjem in če to delaš dva krat letno je najslabše kar se ti lahko zgodi kakšna raza na ohišju. Če je ta na spodnji strani... se jaz ne sekiram preveč. Tudi urar ti lahko pridela kakšno razico mimogrede ;)

Kje naročate paščke? pred 12 let 3 tednov #10466

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Eno vprašanje...

Zakaj je pri urah na vrhu (pri 12. uri) po navadi vpet krajši del pasu?
Mogoče se motim, ampak se mi zdi, da je skoraj vedno tako.

Kje naročate paščke? pred 12 let 3 tednov #10467

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

Matrus napisal: Eno vprašanje...

Zakaj je pri urah na vrhu (pri 12. uri) po navadi vpet krajši del pasu?
Mogoče se motim, ampak se mi zdi, da je skoraj vedno tako.

Dobro vprašanje. Meni se zdi, da je zapenjanje (če uro nosiš na levi roki) lažje. Enkrat sem pri menjavi pasu namreč menjal strani in mi ni uspelo zapet pasu pod nobenim pogojem. Morda tudi zaradi navade :)

minutka.si minutka.si minutka.si