minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: KATERO URO NOSITE DANES?

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15822

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Mi je všeč ker ima kar nekaj ostrih robov pa še vedno ostaja elegantna :)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Tissot, Hamilton, Seiko

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15824

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Ja, skoraj vsi robovi so ostri tako, da je ura popolnoma brez oblin. Ma ni ravno elegantna, bolj casual/športna. Tukaj se še bolje vidi, kako je koščena :)

Attachments:

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15825

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73

LukAkuL napisal:

Lep Seiko.

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15826

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Ma mislim da nebi bila nobena sramota če jo nosiš tudi na fini obleki, usaj moje mnenje je tako

Tissot, Hamilton, Seiko

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15827

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Glede na to kaj znajo nekateri nataknit na "fino" obleko, tudi jaz mislim, da je za kaj takšnega kar vredu :)

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15828

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
@Lukakul, zelo lepa. Tudi ta je predmet mojega poželjenja!

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15832

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

LukAkuL napisal: Glede na to kaj znajo nekateri nataknit na "fino" obleko, tudi jaz mislim, da je za kaj takšnega kar vredu :)

Eni (večina populacije) imajo samo eno uro za vse prilike, ne kot mi za vsak dan svojo, pa še kako v rezervi :lol:

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15833

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22

Matrus napisal: Lunine faze dodajo morda res še eno piko na i, ampak tudi brez tega je ura več kot odlična...
... komplikacija pa razen vizualne lepote res ni kaj preveč koristna (za razliko od prikaza rezerve in datuma).

Ampak saj je prav vizualna lepota to, zaradi česar sploh kupuješ tako uro. Sam sem se pri izboru omejil na navijače, ki imajo prozorno dno, da se lahko občuduje mehanizem. Pri avtomatikih namreč rotor zakriva del mehanizma (da ne govorim o urah s pokrovčkom). Sicer je tudi rotor lahko lepo okrašen, druga varianta je mikro rotor, ki pač zakriva ustrezno manjši del mehanizma, najizbira pa je dobri stari navijač, kjer vidiš največ mehanizma, za povrh pa je zaradi ročnega navijanja odnos do ure najbolj oseben.

sablfish napisal: S tem kosom bosta verjetno dolgo skupaj, nikar pa ne zaključit kariere.

Upam, da bova res dolgo skupaj. Hčerka in sin sta garancija, da bo ura živela tudi naprej, oba sta že malo mahnjena na ure, vsak sicer na svoj način. Glede kariere pa, vsaj zamrznil jo bom za nekaj časa, morda bo čez nekaj let padla še kakšna Omega Aqua Terra ali pa navijač Christopherja Warda.

sedovsek napisal: Kak je bil proces odločanja za to uro? Je bil nakup ob kaki posebni priložnosti? Mogoče so tovrstvna vprašanja bolj primerna za svojo temo, pa vendar…

Res je, nakup je bil mišljen za okroglo obletnico (5*), o njem sem začel razmišljati že pred enim letom, hotel sem nekaj posebnega, ampak nič določnega. Najprej sem se pripravljal na nakup Omege z novim koaksialnim mehanizmom (8500 in izpeljanke), pozneje pa sem nekako začel razmišljati v smer A.Lange&Sohne ali Patek - estetsko seveda. Povod za to je bil obisk pri Mladem Malalanu, kjer sem videl (in dal na roko) rabljenega Pateka za 7 jurjev. Začel sem intenzivno iskati nekaj, kar bi bilo elegantno (pa je daleč od tega, da bi se elegantno oblačil). Preko portala Chrono24.com sem se prijavil na vsakodnevno obveščanje o novostih v več kategorijah (JLC, ALS, red gold, white gold, platinum, Glashutte Original Panomatic Reserve in Chronometer, Chopard L.U.C. Quattro, Omega Tresor, pa še kaj). V enem letu se je tako nabralo ogromno ur in informacij o njih. Vmes je bila tudi kakšna ura, ki bi jo lahko takoj kupil, a sem se obotavljal in odlagal ta korak. Pri nekaterih so me motile malenkosti in mislil sem, ni hudič, da po dovolj dolgem času ne bo prišla ena, kjer me ne bo motilo nič. Ura bi morala biti navijač s prozornim dnom, po možnosti z ohišjem iz plemenite kovine, elegantna, z lepo okrašenim mehanizmom. Kandidatke so bile JLC Master Ultra Thin, Chopard L.U.C. Quattro 8 days, kakšen Patek ali Vacheron ali pa Lange 1815. O Lange 1 nisem niti razmišljal, kljub začetni všečnosti, ker so bile odločno predrage. Vmes sem dopolnil Abrahama, nato so minili so še trije meseci in pol, ko se je zgodila dražba na Auctionata.com. V resnici sem se odločil šele dva dni pred dražbo. Na koncu mi je uspelo, čeprav neposredno pred dražbo sploh nisem bil popolnoma prepričan v to.

Shadow napisal: Ta Lange 1 je pravi kapitalec.
Upam, da bo sledil kak obširnejši opis.

Morda pa res, po nekaj tednih nošnje, če bo šef moderator za to. ;)
Zahvale: criptus, sedovsek

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15834

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22

LukAkuL napisal:

Malo spominja na Omego Aqua Terra 8500 - vzorec na številčnici (kar sploh ni slabo).

KATERO URO NOSITE DANES? pred 10 let 5 mesecev #15835

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Ravno te "wooden boat decks" kot jim pravijo pri Omegi na stevilcnici in podobnost s samo Omego so me prepricale v nakup.

minutka.si minutka.si minutka.si