minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Apple Watch

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12173

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Veliko je ropotalo in na koncu izpadlo tole:

www.minutka.si/novice/novosti/627-apple-watch.html

Zloglasni JC Biver je izjavil:

"Apple Watch nima nobenega sexualnega naboja". Obliko ure je za časopis 'Die Welt' ocenil kot popolnoma zgrešeno. "Luksuzen izdelek ima brazčasen videz, kar pa Applova ura ni", je dodal. Apple Watch je po njegovem mnenju preveč feminiziran in oblikovno ne bo zdržal več kot leto ali dve.

Pričakovano in v svojem slogu se je odzval in po svoje ima prav. A pametne ure so nekaj drugega. Seveda je klasika klasika in na prvem mestu a kot tehnofil sem navdušen nad izdelkom. Nad katerokoli pametno uro sicer čeprav je tale najbrž najboljša. Kaj menite vi?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12174

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Za "električno" in moderno tehnološko uro izgleda kar všečno a dizajn ravno tako kot pri telefonih ne bo držal. Tehnološko in glede uporabnosti je sicer precej zanimiva ampak sam ne vidim smisla. Večina ima telefone ves čas pri sebi in ne vidim potrebe še po uri, ki prikazuje pravzaprav isto kot telefon in se mi razen v redkih primerih (športanje + za tiste "odvisne" od socialnih omrežij in drugih povezanosti s preostalim svetom na vsakem koraku in za švinglanje v šoli, faksu) ne zdi ravno uporabna. Potem je še tu nenehno polnjenje na dan, dva, izraba baterije, s tem neučinkovitost in nezanesljivost. Mogoče malo hecno (lahko se motim in je to zanemarljivo), ampak tu je poleg vseh električnih naprav, brezčičnega omrežja, telefonov in drugih vrst sevanja še dodaten vir sevanja Litij-ionske baterije in to ob direktnem stiku s telesom.

Modna muha, ki bo nekatere prepričala nekatere ne, a ne bo dolgo zdržala. Sam je ne bi izbral in raje ostajam pri klasiki. Moje mnenje pač.

Howgh, govoril sem. :)

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12175

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Zanimivo branje na linku,
Kaksno mnenje imajo osebe urarske industrije o jabuk uri

www.watchesbysjx.com/2014/09/what-watch-...thinks-of-apple.html

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12176

• MP
  • MP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Ogromno govora o temi na vseh urarskih straneh. Mislim, da urarski navdušenec nikoli ne bo posegel po takšnem kosu, mislim pa da se bo ob sprehodu po Ameriških ulicah kar trlo teh ur, tako kot se iPhonov. Applova filozofija in marketing, ki očitno deluje. Prodanih jih bo pa po mojem mnenju več kot katerekoli urarske znamke v letu izida. "Apple allways makes a great fuss about their new stuff"

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12177

• MP
  • MP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Še nekaj za zanimivost

monochrome-watches.com/seiko-t001-mother-smart-watches/

da vemo od kod jim ideja :D

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12178

• Janez
  • Janez avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 5
Zanimivo mi je, da ljudje jamrajo o previsoki ceni - 350USD menda.

In zdaj bi za to ceno nek brezčasen dizajn, neko blazno novotarijo.. Kakšno uro pa zdaj dobimo za ta denar? Pa se nihče ne pritožuje.

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12179

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50

Janez napisal: Zanimivo mi je, da ljudje jamrajo o previsoki ceni - 350USD menda.

In zdaj bi za to ceno nek brezčasen dizajn, neko blazno novotarijo.. Kakšno uro pa zdaj dobimo za ta denar? Pa se nihče ne pritožuje.

Verjetno zato, ker ne kupujejo ure, kot take, ampak dodatek telefonu. Sicer pa poznam veliko ljudi, ki so mnenja, da je več, kot 20€ za uro, potrata denarja. Ljudje smo različni in drug drugega ne moramo prepričati v "svoj prav".
iUra mi je sicer zanimiva, je pa ne bom kupil izključno zato, ker moja "vera" prepoveduje quartz...

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12181

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Janez napisal: Zanimivo mi je, da ljudje jamrajo o previsoki ceni - 350USD menda.

270 € je startna cena. Najbrž hitro naraste ob kakšni dodatni želji a vseeno ni previsoka glede na to kaj vse zna. Menda ima dober vmesnik in senzorje za nadzor telesnih funkcij. To pomeni, da je skupaj s telefonom in kakšnim analitičnim programom lahko dokaj uporaben pripomoček za športnika. Kolikor toliko dobro športno uro z GPS senzorjem težko dobiš za tak denar... morda kak Garmin.

Posebej mi je všeč to, da ima senzorje za srčni utrip na sami uri. Ker če kaj sovražim je pa to pas okoli prsi...

Edino kar me skrbi je baterija in njena avtonomija. Tu pa Apple nima kaj. Vsi električni porabniki na baterije so v istem zosu. Tehnologija pač še ni dorasla oz ne sledi eksploziji različnih zmogljivosti, ki pa rabijo energijo.

Last Edit: od criptus.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12185

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Pas je mnogo bolj natančen. Zna biti malce moteč, a se človek hitro navadi.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Apple Watch pred 11 let 8 mesecev #12187

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
Zahvale: criptus, igor, Matrus

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si