minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Pohvalite, pokritizirajte ( konstruktivno :-) ) ali sporočite težave s portalom, vsebino ali forumom.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: RADO moška ura-popravilo

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27740

• costela
  • costela avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Imam moževo uro iz leta 2007. Kupljena v Slowach. Pred mesecem sem pri našem urarju zamenjala baterijo. Ura je delovala morda cca 10 dni in se je ustavila. Danes sem v Ljubljani na pooblaščenem servisu želela, da jo pogledajo oni, ker sem dopustila možnost, da je moj urar kaj napačno vstavil. Povedala sem o menjavi baterije. Ženska na sprejemu je rekla, da je potrebno zamenjati mehanizem, če ne dela. Brez, da je nekdo uro vzel v roke. Zanima me ali se Rado ura sploh ne odpre, temveč je edina diagnoza menjava mehanizma. Ali res qvarzna ura ni za kakršen koli poseg?
Uro nosim izmenično, ker mi je spomin.
Podobno izkušnjo sem v istem servisu imela z mojo uro Longines letnik 2007. Tudi zanjo so rekli, da je potrebna menjava mehanizma. Nisem pristala.
Nato jo je naš lokalni urar očistil in še danes (od leta 2017) dela brezhibno.
Ker sem imela torej že podobno izkušnjo z drugo uro, sem v dvomih glede resnosti njihovega pristopa in njihove današnje diagnoze.
Hvaležna vam bom za vsak poduk.
Hvala!

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27741

• Pablo
  • Pablo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 64
Koliko pa pride menjava mehanizma?

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27746

• costela
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Nisem vprašala koliko.
Iz izkušnje pri uri Longines, ki je stala 690 € leta 2007 so mi menjavo mehanizma ponudili za cca 340 € se vidi, da je bilo tedaj leta 2017 ponujeno za pol cene, ki sem jo tedaj plačala.
Rado ura je bila leta 2007 1500 € in ob enakem razmerju polovico tega zneska odpade verjetno na nov mehanizem.

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27748

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

costela napisal: Nisem vprašala koliko.
Iz izkušnje pri uri Longines, ki je stala 690 € leta 2007 so mi menjavo mehanizma ponudili za cca 340 € se vidi, da je bilo tedaj leta 2017 ponujeno za pol cene, ki sem jo tedaj plačala.
Rado ura je bila leta 2007 1500 € in ob enakem razmerju polovico tega zneska odpade verjetno na nov mehanizem.

polovica zneska odpade na "brand", ime ure, ki naj bi ga s ponosom tržila...da bi pa toliko koštal qvarc mehanizem, še nisem slišal...na forumu so mojstri, ki vam lahko pomagajo...pregledajo mehanizem in ga premerijo,če je dejansko za zamenjat...dobro, da vam niso ponudili nakup iste ali podobne ure, z 10 procentnim popustom, kar ga itak nudijo...smešno...neprofesionalno...nateg...

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27749

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Sicer je tezko ugibat a na osnovi povedanega bi tudi jaz podvomil o diagnozi. Predlagal bi, da uro nesete pogledat še komu. Ce ste v LJ predlagam morda Robnika.

Kvarcni se res manj popravljajo kot mehanski je pa tezko kar na videz ocenit, da je potrebna menjava. Lahko je kaj drugega zato se ponavadi odpre in potem diagnosticira.

Last Edit: od criptus.

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27750

• little.horologiarium
  • little.horologiarium avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 89
Kot že rečeno je zelo težko diagnosticirati tako, prav tako je težko reči, kako je z realno ceno mehanizma. Sem pa res imel ravno nedavno, ko sem prijatelju pregledal in uredil Heuerja, za katerega so mu na SloW predračunali 650€. Pokvarjena je bila tuljava v vrednosti 50€ (nova skupaj s stroški pošiljanja in carino) in očiščen ter na novo naoljen mehanizem. Plus seveda nova baterija. Tako da definitivno še kakšnemu drugemu urarju v pregled.
Attachments:

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27751

• Pablo
  • Pablo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 64

costela napisal: Nisem vprašala koliko.

Klaisika... Zavrnit in se pritozevat brez kakrsnekoli ponudbe v rokah in sklepat glede na drugo znamko in cene popravila iz 2017. ..:laugh:

Last Edit: od Pablo.

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27754

• costela
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
V tistem trenutku in tudi sedaj nisem pripravljena na investiranje v to uro več, kot bi stalo neko servisiranje, čiščenje... Ker ni nuja. Gre samo za spomin, ki ga ne želim imeti na polici in bi ga občasno nosila. Se pa z vami strinjam, da je končna primerjava med dvema blagovnima znamkama nehvaležna reč. podala sem jo zgolj kot primer že doživetega.
Zmotil me je način diagnosticiranja, ki je vzbudil dvom v kompetentnost uslužbenke.
Naj povem, da sem uro oddala lokalnemu urarju, ki mi je kot lajku pojasnil, da ima ura namesto vzmeti qvarc in da se čisti prav tako. Zame je ta razlaga zadostna.....
Počakam na izid. Morda bo rešil, tako kot mi je uro Longines.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27755

• costela
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec

criptus napisal: Sicer je tezko ugibat a na osnovi povedanega bi tudi jaz podvomil o diagnozi. Predlagal bi, da uro nesete pogledat še komu. Ce ste v LJ predlagam morda Robnika.

Kvarcni se res manj popravljajo kot mehanski je pa tezko kar na videz ocenit, da je potrebna menjava. Lahko je kaj drugega zato se ponavadi odpre in potem diagnosticira.

Točno tak pristop lajki pričakujemo. Ali je to preveč?

RADO moška ura-popravilo pred 4 let 4 mesecev #27756

• costela
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec

little.horologiarium napisal: Kot že rečeno je zelo težko diagnosticirati tako, prav tako je težko reči, kako je z realno ceno mehanizma. Sem pa res imel ravno nedavno, ko sem prijatelju pregledal in uredil Heuerja, za katerega so mu na SloW predračunali 650€. Pokvarjena je bila tuljava v vrednosti 50€ (nova skupaj s stroški pošiljanja in carino) in očiščen ter na novo naoljen mehanizem. Plus seveda nova baterija. Tako da definitivno še kakšnemu drugemu urarju v pregled.

Dobil jo je na mizo lokalni urar.
vsem se za vaše odgovore lepo zahvaljujem. So moralna podpora in potrditev, da so moje želje in pričakovanja v mejah običajnih praks.

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si