minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Pohvalite, pokritizirajte ( konstruktivno :-) ) ali sporočite težave s portalom, vsebino ali forumom.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Ura ne prestavi datuma ob polnoči

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9260

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Pozdravljeni,

nova Certina C536.7029.42.65 ne prestavi datuma ob polnoči, ampak to naredi ob 1:30 zjutraj, premikati se sicer začne ob 00:30. Je mehanizem pač takšen ali gre za napako? Če je slednje, me zanima, ali je bolje da uro vrnem prodajalcu in vzamem drugo, ali pa se zadeva preprosto in trajno popravi?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9261

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Sekvenca menjave in način menjave datuma (npr. drseči, na "klik") je pri urah različna.

Preveri, kaj ti piše v navodilih za uporabo. Že sama navodila lahko nudijo veliko koristnih informacij. Tudi, ko ročno nastavljaš datum, se izogibaj nastavljanju med 9pm in 3am, saj ure v tem obdobju izvajajo operacijo menjave datuma (bolj natančno informacijo boš dobil v svojih navodilih).

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9262

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
nič ni narobe. @Miha81 ima popolnoma prav.

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9267

• dbdbdb
  • dbdbdb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Tudi sam sem se srečal z istim vprašanjem ob nakupu prve ure z "dušo" meni prestavlja 3 minute pred polnočjo in seveda sem se obrnil na strokovnjaka g. Robnika ki me je pomiril da pač nekatere ure prestavljajo datum tudi po dve uri. Drži se tudi tega kar ti je svetoval Miha81 prestavljanje datuma med 9pm in 3am lahko poškoduje mehanizem.

lp

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9270

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Tale Certina ima vgrajen kvarc od Ete. ETA ima sicer dobre mehanizme a ta je med cenejšimi in temu pimerne so tudi njegove lastnosti...

Last Edit: od criptus.

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9272

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Sicer ne najdem točnega podatka, vendar mislim, da ima tvoja ura eno od verzij mehanizma ETA G10.211.

Sem preveril na urah, ki jih imam s tem mehanizmom in sprememba datuma se začne ob 11:30pm (čeprav sprva zelo neopazno), sama sekvenca menjave pa traja 2 uri do natanko 1:30am.

Na tvojem mestu se ne bi preveč ubadal s tem, saj je podobna sekvenca menjave nekaj čisto normalnega.
Zahvale: LukAkuL

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9274

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Točno tako, kot je napisal Miha81, nekaj malega se prične dogajati ob 11:30pm in potem nič konkretnega vse do 1:30am. Sem klical tudi na servis in so rekli, da če je napaka, jo bo zelo lahko odpravit.
Če je mehanizem takšen, potem sem malce razočaran nad uro, ker bom pojutrišnjem eno uro in pol, glede na datum dlje v letu 2013.

Hvala vsem za koristne informacije

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9275

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
To je povsem normalen način menjave datuma in res se ne sekirat zaradi tega. Mehanizem v tvoji uri je preverjena zadeva in kolikor sem bral, je že zdavnaj prebolel "porodne" težave. Poleg tega imaš 2 leti garancije in v kolikor bo karkoli narobe, se bo pokazalo.

V tolažbo, tudi v več kot 10x dražjih urah menjava datuma poteka uro, dve ali več. Edino malenkostno bolj "zvezna" zna bit (izvzevši nekatere, ki imajo instantno menjavo, na "klik").

Lp

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9276

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Imam izkušnje s kar nekaj mehanskimi urami, ki prikazujejo tudi datum in kolikor se spomnim, pri večini, če ne že pri vseh, datum (dokončno) preskoči zelo blizu polnoči (plus minus 5 minut). Večja razlika je v tem, kdaj se začne vidni proces premikanja, večinoma sicer po 11h zvečer, kakšna tudi že prej. Glede na to, da v navodilih ne priporočajo ročnega premikanja datuma med 8 ali 9h zvečer ter 3 ali 4h zjutraj, pa ima očitno premikanje datuma tudi nevidno fazo, ko je plošček ali kazalček datuma še povsem na stari poziciji in tudi ko je že povsem na novi.

Ura ne prestavi datuma ob polnoči pred 12 let 3 mesecev #9277

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Moj prc200 z eto F06.111, prestavi med 00:05 - 00:30h.
To me sicer ne moti, saj ob normalnih pogojih takrat človek že spi, verjamem pa, da je stvar lahko kar moteča in te celo zbega. To se mi je že zgodilo...

Last Edit: od doomy17.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si