minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Obvestila in novosti o portalu in forumu.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Nakup moške ure Omega

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28238

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Karolinas napisal: Bi rekli, da je vredno dati skoraj 1x več za Submariner, in bo bolj držalo vrednost? Kaj pa barvni nabor, kolikor vidim je zgolj črna za nižjo vrednost. Ker kolikor berem je mehanizem enak. Zakaj ne bi oyster perpetual sivo rumena podlaga? Recimo česa nima od Submariner ali drugih modelov?
Verjetno splošno Rolex bolj drži ceno kot Omega?
Hvala za vsa mnenja in predloge.

Trenutno nekaterim modelom Rolexa vrednost celo raste.

Vsekakor z Omego Moonwatch ne mores falit.

Ne bi bilo pa slabo, da gre mozakar ure probat. To je odlocilni moment pri marsikom. Razen ce ni presenecenje :)

Tvoje favorite ne vidimo. Morda imas tezav z dodajanjem slik ? www.minutka.si/forum/11-obvestila-novost...e-slik-na-forum.html
Zahvale: Pablo
Last Edit: od criptus.
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28240

• Pablo
  • Pablo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 64
Hah, se ena taka tema, ki ima nešteto spremenljivk in s streljanjem v prazno iščemo rezultat te enačbe. Dejmo najprej par stvari razčistit, ker vidim, da jih se nismo:

1. Kako velik je ta tvoj moz? Kasno zapestje ima? Veliko, malo? Polt? Od tega je zelo odvisna izbira modela in znamke!
2. Submariner in večino Rolexov pozabi ker jih po vsej vjretnosti nebos dobila. Ure se caka tudi po vec let. Vec srece bo ce se poklice kolega Sokola...
3.Glede na to da je darilo, je vrjetno sama vrednost nepomebna,...in noben neve kaj bo cez 10 let. Tako, da temu nebi dal pomena.
4. Čeprav je verjetno planirano kot darilo in presenečanje je ura zelo zelo in se enkrat ZELO odvisna od osebnega okusa. Zato ne bi bilo slabo uro na možu probat. Ali ga pelješ na izlet v center in ga nategneš pa gresta k Malalanu malo pogledat nove uhane zate, medtem pa se njemu kaj pokazejo in opazuješ kaj mu je vsec....
5. ce mora biti presenecenje nam pa povej njegovo velikost zapestja, postavo in polt ter preferenčno kovino pa ti naštejmo modele iz rokava :)
6. Ko (ce) se od nejga ločiš poklici,...imam par prijateljev ki bojo kmalu 40 :P
Last Edit: od Pablo.
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28241

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
@Pablo. 2, 4 in delno 1 je ze odgovorjeno ali predlagano 5 se ti pa ponavlja. :)

Js bi glede na vse do sedaj vprasano prdlagal kot sem ze napisal, ti pa si dal fajn primer kako to izpeljat, da se ura proba. Ne glede na ves prestiz in tehnicen opis pa se kaj se ura da na koncu na roke. Jaz sem tako od dveh favoritov v sekundi vedel kaj bom vzel ;)
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28242

• Pablo
  • Pablo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
2 in 4 je vredno ponovitve.
1. brez merskih enot ni nič,....jaz sem za mojo ženo tudi ne fit pa imam vseeno zapestje male deklice :lol:
5. pri pet sem zapakiral se polt noter....brez zapakiranja v lep stavek bi v letu 2022 bil lahko označen za skrajno ekstremno ultra desnega :silly:

Tako in če bo sreča bojo se novi uhani pri hiši :laugh:
Last Edit: od Pablo.
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28244

• Karolinas
  • Karolinas avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Zabavni ste. Moj mož je srednje visok, suhe športne postave, slok, ni bledoličen, temnejše polti, zapestje in dlan srednje ne čist suhceno. Upam, da ne spremlja foruma. Nagibam se trenutno k Rolexu. Želela bi mu podariti, vendar kot kaže, ga bom najbrž res peljala na izlet in naj sam izbere. Glede nakita super predlog, ampak kupujeva drugje in je kar aktiven. Breitling najbrž nikoli ne bo Rolex ali Omega. Čeprav je Navitimer B01 43 krasen (tudi od superocean in premier). Od Omege mi je všeč Speedmaster (mark II rio), Moonwatch podoben, saj tudi Seamaster se najde. Rolex se mi zdi že oyster perpetual in datejust model lep, minimalistično lep. Submariner deluje kar masivno.
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28245

• dreja
  • dreja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 40
Submariner je res bolj masiven od Date Just-a in Oyster perpetual-a. Vendar sta omenjeni Omegi (Speedmaster Mark II ter Seamaster) dosti bolj masivni od Submarinerja.
Moonwatch je veliko bolj eleganten kar se ohišja tiče in zato tudi veliko bolj "uravnotežen". Za manjše zapestje je namreč pomembno, da ura ni "top heavy" - kar bi nekako pomenilo, da ima precej visoko težišče. Tak zna biti Speedmaster Mark II ali Tudor Blackbay.
Zame je precej pomemben tudi "stranski pogled pri številki 9", kar dela uro na pogled precej masivno. Če primerjaš obliko ohišja Omege Speedmaster Moonwatch in Tudorja Blackbay je razlika očitna.

Če želiš "klasiko" je potrebno biti pozoren tudi na izbiro pravega modela iz dotične kolekcije. Npr. želiš Speedmasterja a modelov je ogromno. Speedmaster, ki nadaljuje uspešno zgodbo pa je le eden izmed njih. Vsi ostali pa so njegove bolj ali manj všečne izpeljanke.
(PS. Speedmaster je tukaj le kot primer, da ne bo izpadlo kot da navijam zanj)
Pri Rolexu teh težav ni, ker ni toliko modelov.
Attachments:
Last Edit: od dreja.
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28247

• Karolinas
  • Karolinas avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Se zahvaljujem za mnenja. Ne morem verjeti, da se za Rolex čaka leto ali več, kar pomeni, da sploh ni možnosti nabave, kot darilo. Izlet ostane, izbira pa bo njegova.
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 7 mesecev #28248

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
No, Rolexa dobis tudi takoj, le da za 'primerno' visjo ceno. Lahko si pogledas na chrono24.com, je sicer zaupanja vreden portal, imas tudi nove ure.

Porocaj kako je izpadlo vse skupaj, bo zanimivo prebrat ;)
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 6 mesecev #28279

• Pablo
  • Pablo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Kdo bi si mislil, da nikoli vec nebo ne duha ne sluha....klasični nateg :P Pa se hotel sem napisati da bo to sigurno se ena zgodba brez epiloga...
Tema je bila zaklenjena.

Nakup moške ure Omega pred 3 let 6 mesecev #28283

• dreja
  • dreja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 40
Da je ni "ujel" kdo od tvojih prijateljev :laugh:
Last Edit: od dreja.
Tema je bila zaklenjena.
  • Stran: