minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Namenjeno izključno malim oglasom.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: K: Uro

K: Uro pred 13 let 4 mesecev #6298

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Pozdravljeni,

že nekaj časa razmišljam o nakupu nove ure, zaenkrat imam Jacque Lemans 1-1353 automatic, šminkerski Timberland in Suunto za šport. Sedaj pa imam v mislih kakšno lepšo uro, mogoče ne prav za vsak trenutek. Raje bi kupil rabljeno, ampak boljšo, kot pa novo, brez praske in zato ne tako kvalitetne, kar se tiče mehanizma, materialov, znamke ... Prvi filter za izbiro so: automatic, swiss made, safirno steklo, transparentno dno ... Žal sem še samo študent, starši pa ne cenijo ur oz. se jim zdi brez zveze imeti jih več. Budget je torej do 300€. Verjetno najprej odpade, da bi bila automatic. Barva številčnice mi je nekako vseeno, sicer najraje midnight blue ali bela, rjav usnjen pas z varnostno zaponko. Sprva sem rekel brez kronografov, ampak morda, pa bi vseeno. Velikost od 40 do 45 mm. Absolutno ne pravokotna ali kvadratna. Torej, če ima kdo doma kaj, kar bi ustrezalo temu opisu, upam, da sem ga spodbudil k prodaji. Primer, ki mi je najprej padel na pamet: Hamilton Jazzmaster.
Če kmalu ne bo ničesar, si bom kupil Mondaine Giant preko spleta ali pa tisto od Danish Design ki je dobila Red Dot design award. Sicer to spada v drugo temo, ampak, če imate s slednjima izkušnje, prosim za mnenje.

Lp

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:K: Uro pred 13 let 4 mesecev #6300

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Kar pri klasiki ostani, ta vedno pride prav. Mondaine je sicer kul a je za druge zadeve.

Za denar ali kak evro več (s kakšnim popustom, 2nd hand), ki si ga omenil in kriterije, si lahko najdeš tudi avtomatika. Jazz master je eden od njih. Poglej ša malo Tissot Le Locle. Izredno lepe urce so. Tudi po forumu boš našel kaj o njih. Certina DS-1 je podobna...

Last Edit: od criptus.

Odg:K: Uro pred 13 let 4 mesecev #6303

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Morda kakšna Bulova? Sicer nisem prepričan kako je s safirnim steklom ampak vredno je pogledati. Drugače pa večina tvojih zahtev;

www.amazon.de/Bulova-96A108-Herren-Armba...id=1358196288&sr=8-9

Odg:K: Uro pred 13 let 4 mesecev #6305

• LukAkuL
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Hvala za odgovor.

Tale Tissot je res lep, Certina malo manj, mogoče bi v živo izpadla bolje. Podobnih ur, za omenjen denar, sicer še nisem nikjer zasledil rabljenih. Nekaj sem našel preko ebaya, ampak bi se rad pred nakupom prepričal v živo o stanju ure.
Mondaine mi je noro kul zaradi "stop to go" funkcije, to me že od nekdaj fascinira na vseh železniških urah. Sicer res ni točno to kar si želim trenutno, ampak nekoč jo bom imel.
Dobro, bom čakal in spremljal, če se bo kaj našlo na forumu. Morda, se kolega iz foruma naveliča Le Locleja, ki si ga je kupil za diplomo www.minutka.si/forum/5-moja-izkunja/2515-tissot-le-locle.html :)

Odg:K: Uro pred 13 let 4 mesecev #6306

• LukAkuL
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Uf, omenjena Bulova, mi pa ni niti malo všeč.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si