minutka.si

Bulgari Serpenti

bulgari.serpenti.1.jpgBulgari na sejmu Baselworld 2011 predstavlja razširjeno kolekcijo zapeljivih damskih 'kačjih' ur s petimi novinkami.

Pri kolekciji Serpenti je svojo ustvarjalno moč črpal iz bogate oblikovalske zgodovine, saj so simbol kače prvič upodobili v sloviti zbirki Tubogas v 40. letih minulega stoletja.

Že stari Egipčani so verjeli, da kača (serpent) simbolizira večnost in vstajenje. To sporočilo v sebi nosi tudi kolekcija Serpenti, saj spominja na kačo s telesom ovitim okoli zapestja.

bulgari.serpenti.ET.jpgNad lepotico se je navdušila tudi slavna igralka Elisabeth Taylor. Leta 1962 si je namreč pri snemanju filma Cleoptara v Rimu, v Bulgarijevi draguljarni kupila zlat Serpenti z dvema pentljama.

Bulgari Serpenti je oblikovan iz zlata ali plemenite kovine, njen prefinjen videz pa ji lahko poudarijo tudi diamanti. Telo, ki je navidezno pokrito z luskami, je izdelano iz traku dolžine 5 metrov na en ovoj okoli roke. Pri zlati različici s sedmimi pentljami so izdelovalci tako uporabili kar 35 metrov dolg trak iz rdečega zlata.

Proces izdelave tega dragulja je izredno zahteven, saj veleva natančnost in veliko ročnih spretnosti. Mehanizem Bulgari Serpenti je sicer kvarčni, kar pa zagotovo ne bo povod k temu, da bi ta impresivni dragulj ostal neopažen.

Vir: en.bulgari.com | watchprosite.com 

Bulgari Serpenti :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si