minutka.si

Glashütte Original - Seventies Panorama Date

Glashuette.Original.70s.jpgSedemdeseta leta minulega stoletja so v marsičem zaznamovala svoje obdobje. Najsi gre za modo, avtomobile, pohištvo ali glasbo, duh tistega časa še danes navdihuje različne ustvarjalce.

Glashütte Original je v poklon temu izjemnemu desetletju ustvaril mojstrovino nemškega dizajna in tehnike, časomer Seventies Panorama Date.

Na Baselworld 2011 bo sloviti nemški urar predstavil tri različne modele te kolekcije. Razlika med njimi je v barvi številčnic, ki so modra, galvanizirano siva in rutenij-srebrna ter v barvi ohišij. 40 mm ohišje, indeksi in kazalci so odvisno od barve številčnic izdelani iz belega ali rožnatega zlata. 

Glashuette.Original.70s.clasp.jpgGlashütte Original je razvil in patentiral poseben prilagodljiv osemstopenjski mehanizem zaponke kovinskega pasu, s pomočjo katerega je dolžino pasu možno spreminjati za osem milimetrov.

Mehanizem, ki krmili kazalce in panoramski datum je preverjen avtomatski 'Caliber 39-47', enak mehanizem pa teče tudi v modelu Senator Sixties Panorama Date.

Vir: glashuette-original.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si