minutka.si

Breitling - Montbrillant 01

Breitling.montbrillant.jpgBreitling je v omejeni seriji razkril novo različico svojega slavnega kronografa Montbrillant. V ta model so Breitlingovi inženirji prvič vgradili Caliber B01, mehanizem, ki so ga razvili povsem samostojno v svojih delavnicah, v urarskem svetu pa slovi kot eden najbolj zanesljivih avtomatskih kronografskih mehanizmov.

Oblikovalci so navdih za novinca poiskali v 40. in 50. letih prejšnjega stoletja, tipično za Breitlinge pa je opremljen s krožnim drsnim ravnilom za pomoč pilotom. Ime je podedoval po ulici Montbrillant v La Chaux-de-Fonds, kjer je imel Breitling v letih 1892-1979 svoje delavnice. V tem obdobju je Breitling predstavil kar nekaj inovacij, med njimi leta 1969 prvi avtomatski kronograf na svetu.

Breitling.montbrillant.2.jpgBreitling Montbrillant 01 Limited Edition bo na voljo v omejeni seriji 2000 primerkov izdelanih iz plemenitega jekla ter le 200 kosih z ohišjem iz 18K rdečega zlata.

Serijska številka bo gravirana na bočni strani 40 mm ohišja na številki 9. Ura bo predstavljena na sejmu Baselworld 2011, cena različice iz plemenitega jekla pa naj bi bila predvidoma 7.000€.

Vir: breitling.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si