minutka.si

Breguet Type XXII 10 Hz

Breguet_3880ST_H2_3XV.jpgBreguet je v počastitev 50. obletnice izdaje slavnega kronografa Type XX predstavil tehnično izpopolnjeno različico Type XXII.

Type XX je Breguet v 50-IH letih minulega stoletja posvetil francoskim mornariškim zračnim silam, ki letos praznujejo 100. obletnico delovanja.

Posebnost ure je silikonski zaskočni mehanizem. Uporaba silikona zmanjša težo gibljivih delov mehanizma, izniči negativen vpliv magnetizma ter odpravi potrebo po mazanju.

Breguetov avtomatski kaliber 589F bije s frekvenco 10 Hz (72.000 a/h), kar je največ kar zmorejo do danes izdelani mehanski kronografi


Breguet_3880ST_H2_3XV_.jpgTehničnih podvigov s tem še ni konec. Štoparica prikazuje čas z natančnostjo 1/20 sekunde. Da bi bilo odčitavanje še bolj precizno, sredinski sekundni kazalec rdeče barve opravi celotno rotacijo v le 30 sekundah. Kateri del minute je trenutno v teku, kaže premočrtni prikazovalnik na številki 12.

Na številki 6 pri datumskem okencu je kazalec, ki služi za prikaz drugega časovnega pasu. Pomožna števičnica na številki 3 prikazuje dopoldanski in popoldanski čas. Pomožna številčnica na številki 9 meri sekunde, sredinski tanek kazalec bele barve pa prikazuje minute kronografa.

Ohišje časomera ima v premeru 44 mm, ura pa tesni do 100 m. Luneta je dvosmerno vrtljiva s 60 minutno skalo. Breguet Type XXII GMT Ref. 3880ST/H2/3XV je na voljo za 14.000 €.

Vir: breguet.com 

 

Predstavitev Breguet Type XXII :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si