minutka.si

Prva ura z mehanizmom s kvadratnim kolescem

MauriceSquareMech.jpgMaurice Lacroix je predstavil nekaj kar je doslej veljalo za neizvedljivo. Predstavil je uro z mehanizmom s kvadratnim kolescem.

Časomer nosi ime Masterpiece Régulateur Roue Carré in je kombinacija visoke tehnologije, inovativnosti in moderne estetike.

Vrhunsko delo, katerega avtor je slavni urar in inženir Michel Vermot, postavlja nova oblikovalska merila za tretje tisočletje.

Srce te oblikovalske mojstrovine je manufakturni kaliber ML 153 - regulator.

Bolj kot vse ostalo pozornost pritegne tehnološki čudež, prvo kvadratno kolesce v zgodovini urarstva. Njegova funkcija je prikaz ur. Sredinski kazalec služi za prikaz minut, kazalec na številki 6 pa prikazuje sekunde.

Kvadratno kolesce poganja drugo kolesce, ki spominja na triperesno deteljico. Inženirji so porabili izjemno veliko časa za umerjanje, izračune, simulacije in testiranje, da so uglasili delovanje nenavadnega para.

Obe kolesci sta hkrati z minutnim kazalcem in številkami za prikaz ur prevlečeni s svetlečo snovjo. Učinek vrtenja kolesc v temi je neverjeten, celo hipnotičen. Inženirji so podobo številčnice domiselno zaokrožili s prikazom rezerve navitja na številki 3.

Ohišje iz plemenitega jekla meri 43 mm, številčnica in dno pa sta prekrita s safirnim steklom. Ura bo izdelana v omejeni seriji.

{youtube}TMUMscsuO4Y{/youtube}

Vir: www.mauricelacroix.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si