minutka.si

Zenith El Primero Jumping Seconds Chronograph

zenith_foudroyante.1.jpgZenith bo na sejmu Baselworld 2010 predstavil nov izdelek svoje znamenite kolekcije El Primero, imenovan El Primero Jumping Seconds (Foudroyante) Chronograph.

Časomer se lahko pohvali z natančnim prikazom desetink sekunde s sredinskim kazalcem kronografa.

Izredno natančnost prikazovanja desetink sekunde so dosegli s posebnimi tehničnimi rešitvami in z zmanjšanjem porabe energije s pomočjo ključnih elementov avtomatskega kalibra 4052 B, ki so izdelani iz silicija.

Značilnost te ure je njena 'retro' podoba. Ohišje meri 43 mm in je izdelano ali iz 18K rdečega zlata ali iz plemenitega jekla.

Zunanji rob številčnice je namesto na 60 razdeljen na 10 enot. Sredinski kazalec kronografa vsako sekundo obkroži celotno številčnico, pri čemer se ustavi na vsaki od desetih enot.

Številčnico sestavljajo še tri pomožne, v modri, sivi in črni barvi, ki služijo prikazovanju funkcij kronografa. Pod napisom Zenith se bohoti še oznaka "1/10th Of A Second", vse skupaj pa pokriva zaščitno safirno steklo.

Frekvenca nihanja kalibra El Primero 4052B je poznanih 36.000 polnihajev na uro. Podobo tega športnega kronografa asketskega videza zaokrožuje črn pas iz kavčuka ali rjavega aligatorjevega usnja.

{youtube}_wewnfjVH6Q{/youtube}

vir: watches.infoniac.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si