minutka.si

Panerai in Sylvester Stallone

panerai.stallone.jpgPanerai se za svojo slavo med drugim lahko zahvali tudi Sylvestru Stallonu, italijansko-ameriškemu igralcu, ki ga poznamo iz filmov Rambo, Rocky, Tango & Cash, Cobra idr.

Panerai je dolgo časa proizvajal potapljaške instrumente za vojaško mornarico in si s tem pridobil ogromno izkušenj, znanja in ugleda.

Kolekciji časomerov Radiomir in Luminor so poimenovali po posebnih svetlečih snoveh, s katerimi so prevlečeni kazalci in oznake na številčnici.

Osnovni obliki obeh kolekcij se skozi čas nista veliko spreminjali, značilen za Luminor pa je tudi gibljiv mostiček z vzvodom, ki pritiska krono tesno k ohišju in tako zagotavlja boljše tesnjenje.

Do leta 1997, ko je podjetje prevzela skupina Richemont, je Panerai v svoje ure vgrajeval rolexove mehanizme, od takrat naprej pa razvija svoje kalibre.

panerai.stallone.2.jpgZgodba Panerai - Sly sega v leto 1995, ko je igralec pri Paneraju naročil posebno omejeno serijo Luminor Marina Slytech. Vsaka od omenjenih ur ima na hrbtni strani vgraviran podpis igralca, znano pa je tudi, da je te ure Stallone rad delil med svoje prijatelje - med njimi je eno podaril tudi znanemu oboževalcu ur Panerai Arnoldu Schwarzeneggerju.

Panerai je za ikono hollywoodskih akcijskih filmov izdal tudi posebne serije: Luminor Submersible, Luminor Marina Daylight ter specialno izdajo Mare Nostrum.

Sly.jpgV zadnjem Stallonejevem filmu The Expendables, kjer mu je kot še nikomur doslej uspelo združiti vse glavne hollywoodske 'bad guye' kot so Bruce Willis, Mickey Rourke, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Steve Austin, Terry Crews, Randy Couture in celo guverner Floride Arnold Schwarzenegger, je imel na roki Panerai Luminor 1950 Regatta Rattrapante. Ura je bila sicer izdelana za oglaševanje mednarodne regate Panerai Classic Yacht Challenge, katere sponzor je Panerai

Vir slik : men-access.com

Predstavitev Panerai Luminor Submersible PAM 202 Slytech (ang) :

Komentarji   

0 #1 Gabor 09:24 19-09-2010
Za 60 mm Panerai moraš imet vsaj take roke kot Stallone!
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si