minutka.si

Richard Mille in Rafael Nadal - RM 027 Tourbillon

richard.mille_rafael.nadal.jpgRichard Mille, proizvajalec prestižnih ur in sponzor voznika Formule ena Felippeja Masse, je pred časom podpisal sodelovanje s še enim vrhunskim športnikom, španskim tenisačem Rafaelom Nadalom.

Hkrati je Richard Mille predstavil novost, časomer RM 027 Tourbillon, ki ga bo šestkratni zmagovalec Grand Slama odslej nosil na teniških tekmovanjih.

RM 027 Tourbillon je težak manj kot 20 g, kar pomeni, da je ena najlažjih ur izdelanih do sedaj. Ohišje ure je iz posebnega izredno lahkega kompozitnega materiala, ki se uporablja pri izdelavi letal, raket, satelitov in bolidov F1.

Drastično zmanjšanje teže pa glede na rezultate testiranja ni imelo negativnega učinka na lastnosti ure. Časomer so testirali tako, da je bil izpostavljen sunkovitim gibom in močnim tresljajem med teniško igro. Izkazal se je za izredno vzdržljivega.

Richard Mille s tem modelom promovira svojo idejo o zmanjševanju teže, ki pa na začetku ni imela veliko podpore. Mnogi so bili namreč mnenja, da prestižna ura ne sme biti prelahka.

Richard Mille RM 027 Tourbillon bo na voljo v omejeni seriji 50 primerkov.

Vir: watches.infoniac.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si