minutka.si

Legendarni Omegin Co-Axial

omega_co_axial_escapement_caliber_8500.jpgLegendarni Omegin Co-Axial je leta 1999 izumil slavni urar George Daniels. Nemirka je element urinega mehanizma, ki niha s pomočjo vzmetne spirale. Uri daje enakomeren ritem, ki je potreben za točno delovanje. Trenje med elementi, ki prenašajo energijo mora biti čim manjše, v praksi nastane zelo veliko izgub (do 70%). 

Odgovor na ta izziv je Co-Axial. Sistem zmanjša trenje in izrabi razpoložljivo energijo precej bolj efektivno, kar pripomore k stabilnejši točnosti v daljšem obdobju delovanja. Co-Axial je manj zahteven za vzdrževanje, saj zaradi posebne zasnove porabi manj olja. 

Ko se je Co-Axial pojavil, je bil namenjen le najboljšim modelom časomerov, dandanes to tehnologijo uporabljajo vsi Omegini modeli ur. Co-Axial je bil predstavljen z mehanizmom Caliber 2500, kasneje pa je bil še nekoliko prečiščen. Omega uporablja Co-Axial v kronografih od leta 2003 in od letos v komplikaciji z letnim koledarjem in GMT.

Leta 2007 je Omega predstavila mehanizem CO-Axial 8500 Calibre. Leto kasneje je Omega predstavila model rezvit posebej za manjše ure, uporabljen v kolekciji ženskih časomerov Seamaster Aqua Terra. Značilnost teh mehanizmov je tehnična rešitev Si 14 silicon balance spring, ki zaradi zmanjšane občutljivosti na magnetizem in izvrstne odpornosti na udarce, še bolj pripomore k točnosti.

clooney_omega.jpg10. obletnico so proslavili s svetovno kampanjo z Omeginim ambasadorjem Georgom Clooneyem, ki je v ta namen oblekel belo laboratorijsko haljo. V kampanji sodelujejo tudi druga znana imena, kot so: Buzz Aldrin, Cindy Crawford, Sergio Garcia, Michael Phelps, Nicole Kidman, Michael Schumacher in Zhang Ziyi. Šampion Formule 1. Michael Schumacher nastopa s sloganom: "Hitreje ni vedno bolje."

Kampanja poskuša poudariti, da gre za prelomno obdobje podjetja Omega in kakovost Co-Axial mehanizmov kot resnično inovativno.

{youtube}K45aMlLa6Yo{/youtube}

 Vir : watches.infoniac.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si