minutka.si

Angeline - ure iz Slovenije

"Urno telo in zasnova urnega mehanizma sta podobno kot noša oblikovana v tehnološkem, zgodovinskem in kulturnem oziru. Ura tako odraža uporabnikov osebni stil in njegovo umevanje fenomena časa." 
(Matej Zorec - Alegorije)

Arhitekt Matej Zorec oblikuje in izdeluje unikatne ure zanimivih oblik. Z izdelavo ur je pričel leta 2004, pet let kasneje pa je izdal lastno blagovno znamko ur Angeline clocks wear. Predstavljamo nekaj modelov in z njimi povezanih zgodb (več na www.delavnica.org).

angeline_veronika.jpg V urno telo kaminske ure Veronika, zasnovane po tragični ljudski legendi o kamniški Veroniki, izdelano iz laminiranega javorja so vdelani medeninasti trni. Urno telo je lakirano z nitro lakom. Poganja jo osemdnevni bim-bam mehanizem Hermle W0130-070. Medeninasto lice ure je lakirano z akrilnim glos lakom. Kazalca tipa Fleur-De-Lys. tečeta po ročno gravirani številčnici ure s cvetličnim motivom (dim : 33/26/58cm, cena : 3700 EUR).
 
 
angeline_kresnica.jpg Leseni boben Kresnice, ure cepetavke, oblikovane po ljudskem izročilu obredja čaščenja slovanskega boga Kresnika, je izdelan iz laminirane akacije, lakirane z akrilnim lakom. Čez leseni kolobar, lakiran z akrilnim lakom je napeta medeninasta ročno rezljana rozeta z dodano številčnico. Kazalca tipa Louis XV žene osemdnevni bim-bam mehanizem Hermle W0130-070. V obod rozete je vgrajeno kristalno steklo Swarovski (dim : 39/8/27 cm, cena : 3200 EUR).
angeline-moneta_2.jpg
 

Osemdnevni bim-bam mehanizem Hermle W0130-070 kaminske ure Moneta, ki je zasnovana kot spominski zapis posvečen Slovenskemu tolarju, je vstavljen v medeninasti boben, ki sloni na petih kovinskih figurah. Figure so izdelane iz odrezov medeninastih oziroma aluminijastih cevi različnih premerov in suhoprašno lakirane. V figure so vgrajeni kovanci Slovenskih tolarjev in vstavljeno kristalno steklo Swarovski. Kovinski skelet ure je postavljen na leseno podnožje izdelano iz laminirane bukovine lakirane z večslojnim lakom. V podnožju je predalček s ključem za navijanje mehanizma. Mehanizem s kazalcema tipa Flavoured v bobnu s sprednje strani pokriva medeninasto-mediapan luneta iz katere je izrezljana podoba Monete oz. rimske boginje Juno (dim : 47/23/62cm, cena : 5800 EUR).

angeline_elvira.jpg
 

V medninasto lice ure cepetavke Elvira, zasnovane po ljudski pripovedi o skrivnostni usodi ljubljanske Elvire, je ročno graviran cvetlični motiv s številčno skalo. Številke so zapisane z izvirnim zapisom. V medeninasto paličico je vdelano kristalno steklo Swarovski. Telo ure je izdelano iz laminirane bukovine v katero so vdelani medeninasti prstani, polnjeni z masivno bukovino. Telo je lakirano z nitro lakom. Kazalca tipa Sword žene osemdnevni bim-bam mehanizem Hermle W0130-070 (dim : 32/8/22cm, cena : 3200 EUR).

angeline_deva.jpg
 
Kazalca tipa Flavoured skeletne ure Deva, zasnovane po mitološkem izročilu o samorogu in devici, poganja štirinajstdnevni nihajni mehanizem Hermle W0791-081, postavljen na hruškovo lamelo. Lamela je trinožno podprta z medeninastimi nogami, na katere je nasajeno urno lice. Lice je ročno izrezlajano iz medeninaste pločevine. Ure na številčnici so zapisane z izvirnim zapisom številk. Noge in lice so suhoprašno lakirane. Lesena lamela pa je lakirana z akrilno lazuro (dim : 35/8/30cm, cena : 2500 EUR).

Vir : www.delavnica.org

Komentarji   

0 #2 criptus 07:34 13-03-2010
Moj favorit je Deva, sledi Moneta.
Citat
0 #1 BMW 07:59 11-03-2010
Izredno delo !

Lepo da imamo Slovenci nekaj takega :roll:
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si