minutka.si

Jože Potrebuješ - Čuki

Potrebujes.R1.Breitling_small.jpg1. Katero uro trenutno nosiš?
Trenutno nosim uro Breitling. Ta ura mi je draga, ker ko so nam pred leti vlomili v hišo in mi ukradli celo zbirko ur, razen te, ki sem jo imel na roki.

2. Koliko jih je bilo?
Bilo jih je 6.

3. Katera je bila tvoja prva ura in kdo te je navdušil?
Z mojo prvo uro je bil križ. Dobil sem jo za birmo. Pred 30. leti jo je kupil stric. Takrat so bile moderne ure s številkami, meni pa je stric kupil uro s kazalci. To je bilo veliko razočaranje. Moderne ure so imele vse - štoparico, lunine mene, bile so vodoodporne, skratka vse, moja pa je imela le kazalce. Šele čez več let sem ugotovil, da mora "ta prava" ura imeti kazalce.

4. Koliko ur imaš?

Zdaj imam 4 ure, ampak vse pod alarmom oziroma v sefu, in nimam tistih "ultra" dragih ur za več 1000 evrov. Imam ure, ki so mi res všeč.


5. Katera pa je tvoja najljubša ura?
Moja najljubša ura je še vedno Breitling. Ne vem, zakaj mi je ta znamka najbolj prirasla k srcu. Trenutno veliko nosim uro Ebel, ker so moderne ure z usnjenimi pasovi. Kupil sem jo v Baslu, kjer sva si z Boštjanom Romihom ogledala, kaj so pravi fanatiki, kakšen blišč je to in kakšno pretiravanje. Tudi jaz sem velik ljubitelj ur. Meni ena najdražjih stvari na svetu je, če imam čas, da se usedem na morju na ležalnik, vzamem katalog z urami in enostavno gledam tisti katalog. Ljudje morda mislijo, da gledam "nage babe".

6. Kaj pa žena pravi na vse skupaj? 
Andreja je tudi zelo velika ljubiteljica ur, sicer ne tako dragih, ampak jih ima bolj kot nakit ... eno na leto ji privoščim.

7. Kako se ti zdi, ko vidiš moškega brez ure?

Nisem alergičen na to, če ljudje nimajo ure, zaradi tega se mi ne zdijo niti manjvredni. To je pač stvar, ki te zastrupi ali ne. Se je pa fino družiti z ljudmi, ki imajo odnos do ur. V teh družbah  potekajo debate, ne samo o avtih in "babah", ampak tudi o bolj tehničnih stvareh. Se mi zdi dobro, da veš, koliko dela in komplikacij je v tej majčkeni stvari, ki jo človek lahko nosi na eni roki, pa je večina ljudi sploh ne opazi.

8. Ampak predvidevam, da običajno pogledaš na zapestje, ko srečuješ ljudi?
Jaz pravim tako: "Dedca v roko, babo pa v rit (smeh)."
 
slika: radio1.si

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si