minutka.si

Marko Milič - košarkar

Marko.Milic.jpg

Marko, bili ste prvi Slovenec v ameriški ligi NBA. Zamenjali ste kar nekaj držav, trenutno pa ste v Kuvajtu. Pogrešate slovenske navijače in evforijo, ki zaradi Eurobasketa trenutno vlada v Sloveniji? 
Ja, res pogrešam evforijo okoli košarke. Na srečo s pomočjo sodobne tehnologije spremljam vsako sekundo igre naših. V času pred prvenstvom sem se udeleževal ogromno promocijskih dogodkov za Eurobasket in sem res užival.

Pri košarki šteje vsaka sekunda, sekunde pogosto odločajo tudi o zmagovalcu. Kaj vam pomeni čas?

Košarka je prav zaradi te nenehne tekme s časom tako zanimiva, saj ena sekunda lahko povzroči evforijo ali pa po drugi strani depresijo :).

                         
Nosite zapestno uro kot modni dodatek ali da ne zamudite na trening?
Po modi se ne ravnam prav dosti, saj je to težko pri mojih 200 cm, 115 kg in številki noge 50. Sem pa velik ljubitelj ali že skoraj zbiralec ur. Rad sem točen in ne zamujam na treninge. V 20-letni karieri lahko na prste ene roke preštejem, kolikokrat sem bil pozen. S tem kažem odnos do košarke in spoštovanje do soigralcev.

Katere so vaše najljubše znamke in katero uro najraje nosite?
Vsaka ura, ki jo imam, ima za seboj neko zgodbo in prav nobene si nisem kupil "kar tako" - najsi bo to rojstvo otrok ali osvojitev kakšnega velikega pokala. Veliko mi pomeni Panerai Luminor, ki mi ga je pred 11. leti v Bologni kupila žena ob rojstvu hčerke. Sem tudi velik ljubitelj znamke Rolex. To so masivne, brezčasne ure, z neverjetnimi mehanizmi in tudi zelo prestižne. Že 17 let nosim Rolex Submariner, ki sem si ga kupil z denarjem od nagrade, ko smo se z Olimpijo uvrstili na turnir Final four. Všeč so mi tudi G-shock ure in poletne, barvne ure... Zame je ura ob poročnem prstanu edini sprejemljivi moški kos nakita.

Okusili ste življenje v sedmih državah. Ko potujemo, si ponavadi kupimo tudi spominek. Vas morda kakšna zapestna ura spominja na določen kraj, državo?
Ja, na Italijo me spominajo ure Panerai, na Madrid pa ura, ki smo jo dobili ob osvojitvi naslova Španije z Real Madridom. Kot bi vedel za današnji intervju - pravkar sem bil namreč v butiku Paneraia v Kuvaitu :).

Marko, hvala za vaš čas. Portal minutka.si vam želi še veliko košarkarskih uspehov in lepih trenutkov z družino ter da bi ob vsakem od teh povečali svojo zbirko :).

Slika na naslovnici: siol.net

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si