minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Debate o vsem drugem...

TOPIC: Hi - Fi

Hi - Fi pred 10 let 7 mesecev #15150

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Meni pa se zmer tale zelo dobro deluje. Ima tudi precej prek 20 let. Daljinca seveda nima, kasetar iste serije na kasete (iz DATa posnet jazz na metalke), ki so stare blizu 20 let, pa pelje scat marsikater CD...

Zvocniki so Infinity serija 2000 iz kamene dobe prav tako ;)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Hi - Fi pred 10 let 6 mesecev #15228

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Kje so tisti časi, ko sta se na in po sejmu med seboj obdelovala Hajdinjak in Kuzma..
Energije je bilo polno.

Hi - Fi pred 10 let 6 mesecev #15345

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
So morda že kakšni prvi vtisi po današnjem dnevu ?

Hi - Fi pred 10 let 6 mesecev #15349

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ja, so vtisi,.. in to po drugem dnevu. Pred cca 5-6 leti sem se naveličal hoditi na ta Show.
Me je zamikalo, kako to izgleda sedaj.
Nekaj pomembnih osebnosti tega področja, je več ali manj stalno prisotnih na sceni;
Recimo g. (Ignič, Kuzma, Puš in še nekateri), kar se pa tiče obiskovalcev, se je na sejmu znašlo nekaj mlajših, ki pogledujejo po pregrešno dragih sistemih, kaj več od tega pa žal(ali pa na srečo) ne.
OK , Franz Kuzma; občutiti je nov zagon in želja po trženju še česa drugega kot prvenstveno gramofoni in ročke. Poslušal sem slušalke AUDEZEE - Ja ni kaj, odlično.
O samemu zvoku ne bi govoril, ker sem si vzel premalo časa oz. nisem zdržal več kot 5 minut v posameznih sobah.
Izpostavim lahko le zvok v predstavitvenem prostoru PRIMALINE, ki ga ocenjujem s čisto 0-ničlo iz razloga, ker v dveh poiskusih v razmaku 20 minut nisem uspel priti v prostor. Stražar pred vhodom je dajal izjave, da je žal prepolno in naj se oglasim kasneje. Če je to enako ponovil še preostalim 160 obiskovalcem, potem bo sledila podobna ocena. Hmm morda pa je bilo tako zanimivo in je zaradi tega bil tak naval. Bo kdo drug povedal, me res zanima.
Osebno pogrešam več sistemov, ki bi bili dosegljivi tistim, ki smo pripravljeni v akustiko investirati do 2000 EUR.
Pogrešal sem Wifi Streamerje in na splošno bi lahko bilo več Wifi sistemov.
V tak Show očitno ne spada portable akustika, no nekaj je je bilo, recimo Fiio.
Nekdo je na glas povedal, da pogreša Kasetofone. Tudi sam bi rad kakšnega kdaj kje videl na takih "shodih".
Če nadaljujem, občutek imam, da so predstavljalci (razen nekaterih iz CRO) predvsem predstavljali in se niso trudili, da bi kaj prodali.
Med obiskovalci je bil tudi gospod Akrapovič. Ne vem sicer če se spozna tudi na akustiko a občutek imam, glede na to s katerimi se je družil, da posega po soničnih sistemih.
Sem pa slišal zamimivo pripombo na hodniku pred razstavljalci GALLUS, ki je pravzaprav velik kompliment HiFi Multimedia Showu, da se med razstavljalci niso znašli nadebudneži iz skupine COPYCARD, ki je raven te prireditve potisnila na dno.
Ponudba gramofonov je šibka. Ali to pomeni, da se analogija še ne vrača na stare tire.
Za tiste, ki gredo prvič na to prireditev bo morda kar zanimivo. Vzemite si malo več časa in prisluhnite.
Sem pa za to, da se prireditev ohrani in morda še razširi v ponudbi.
Zahvale: criptus, shkorc

Last Edit: od Tomahawk.

Hi - Fi pred 10 let 6 mesecev #15360

• shkorc
  • shkorc avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Za sejem sem si danes vzel 4 urce in lepo počasi obiskal vse sobe.

Zanimivo mi je to, da je bilo veliko hrvaških razstavljalcev.

Med sistemi, ki so mi izstopali so bili Tafos, Gallus, Acustic Energy (glede na majhnost zvočnika so luštno špilali) ter Audeze LC3 slušalke priklopljene na gramofon pri Kuzmi.

Zanimiva mi je bila predstavitev Isotek kablov in filtracije, se mi je zdelo, da se dejansko sliši razlika. Drugače nisem nek ljubitelj kablovja.

Akrapovič je kar audiofil, sem zasledil par člankov na to temo.

Za 2k EUR boš največ dobil pri slušalkah. Ostalo je takoj precej dražje.
Zahvale: criptus

Hi - Fi pred 10 let 6 mesecev #15480

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Zdi se mi, da sem v soboto ob cca 13.00h na HiFi Show_u videl gospoda Marka Puša.
Nisem točno videl a zdi se mi, da je imel na roki uro Cartier ali pa, ne upam si reči
AP, z rimskimi številkami. Pojma nimam sicer, verjetno pa je imel neko hudƠ hudo ?

Hi - Fi pred 10 let 1 mesec #17298

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ponovno po dolgem času malo testiranja. Vedno znova se prepričam, da ojačevalnik ROTEL odpihne vse v svojem razredu.
Tokrat na preiskusu RA 930 :)

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18183

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Ce kdo pozna, ali je Kef kaj blizu highenda?

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18188

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Kef je lahko hi-fi, lahko hi-end...odvisno od modela....never ending story...
za info...Kef je delal drivere za B&W, Rogers Ls bla,bla,bla(največji neteg v zgodovini monitor zvočnikov)
še danes so v špici...težko je za kateri-koli model rečt, to je to ...
če si ti zadovoljen, je to to....moj brat ih ima že 35 let...jaz bi tudi...pa ih ne najdem več....

predvsem je ta termin HI-END malo tako tako...reklama, marketing....money talk...

Hi - Fi pred 9 let 10 mesecev #18189

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
V bistvu iščem 5.1, ki bi znal lepo špilat tako filme, kot tudi solidno predvajat kak dober CD. Vem da to ni ravno več razred High End ampak vseeno. Za filme namreč, se hitro kaj dobrega najde. Bose na primer precej dobro gode filme in kak internetni radio, ampak ko obesiš gor CD pa je ... žalost.

Ne vem če imam sploh realne zahteve oz. pričakovanja ampak enostavno nimam placa za 5.1 poleg tega pa še za spodoben hi-fi.

minutka.si minutka.si minutka.si